Faceți căutări pe acest blog

make-money-468x60

duminică, 13 octombrie 2013

Tort cu ciocolata

tort-de-ciocolata3
tort-de-ciocolata3

La multi ani mie! Tort cu ciocolata Am implinit 35 ani. Frumosi si buni!

Ei hai, am mai avut io si suparari, dar nu necazuri grave, poate chiar lucrusoare facute cu mana mea Tort cu ciocolata , dar fiecare a contribuit la ceea ce sunt azi.
Un om intre oameni, cu bune si rele.
Hai ca nu-s inspirata in introducerea asta, asa ca mai bine va servesc cu-n tort cu ciocolata Tort cu ciocolata
Tort cu ciocolata
tort-cu-ciocolata

Ingrediente

Blat
  • 6 oua
  • 6 linguri zahar
  • 4 linguri faina
  • 2 linguri amidon alimentar
  • o lingurita praf de copt
  • 3 linguri ulei
  • 3 linguri apa
  • 2 linguri cacao
  • un vf. cutit sare
Crema cu ciocolata cu lapte
  • 200 gr ciocolata cu lapte (Primola, am folosit eu)
  • 200 ml frisca lichida
Crema cu ciocolata alba
  • 200 gr ciocolata alba
  • 160 ml frisca lichida
  • esenta de vanilie
  • un plic intaritor pentru frisca
Decor
  • 100 gr ciocolata cu lapte
  • 100 gr ciocolata neagra
  • 200 ml frisca lichida
  • 200 gr unt (de calitate!)
  • o lingura cacao
  • o lingura zahar pudra
  • esenta de rom
  • trufe tocate grosier
  • nuca prajita, tocata
  • bomboane Toffifee
Sirop
  • 3 linguri zahar
  • coaja rasa lamaie
  • esenta de vanilie
  • 100 ml cafea preparata

Mod de preparare tort cu ciocolata.
Blat.
Separa albusurile de galbenusuri. Mixeaza spuma albusurile adaugand treptat zaharul, mixand pana la diluarea completa. Galbenusurile freaca-le cu apa si uleiul.
Preincalzeste cuptorul.
Adauga-le peste albusuri, apoi pune si faina cernuta impreuna cu cacaua si praful de copt si omogenizeaza amestecand cu o lingura, de jos in sus.
Tapeteaza o forma de tort (cu diametrul de 20 cm) cu hartie pentru copt, toarna amestecul, niveleaza si coace blatul la foc mic pentru 30-35 minute. Fa testul cu scobitoarea sa fii sigur ca blatul este copt.
Scoate-l pe un gratar si lasa-l la racit.
Crema cu ciocolata cu lapte.
Pune intr-o craticioara frisca lichida si incalzeste-o pana la punctul de fierbere. N-o lasa sa dea in clocot. Adauga ciocolata rupta bucatele si amesteca pana ce se omogenizeaza. Lasa amestecul la racit apoi baga-l la frigider pentru cateva ore sau si mai bine peste noapte.
Crema cu ciocolata alba.
Se procedeaza ca si la crema precedenta, doar ca din cantitatea de ingrediente data (frisca e mai putina Tort cu ciocolata .
1 / 7
Tort cu ciocolata
Tort cu ciocolata
Tort cu ciocolata
tort-de-ciocolata2
Decor.
Pune intr-o craticioara frisca lichida si incalzeste-o pana la punctul de fierbere. N-o lasa sa dea in clocot. Adauga ciocolata rupta bucatele, cacaua cernuta, zaharul pudra, si amesteca pana ce se omogenizeaza apoi adauga untul si amesteca in continuare. Da la rece peste noapte.
A doua zi mixeaza, pe rand, fiecare dintre cele 3 creme pana capata consistenta ferma. In cea cu ciocolata alba adauga intaritorul de frisca si putina esenta si mixeaza pana obtii consistenta dorita.
In crema pentru decor adauga putina esenta de rom. Lasa cremele deoparte si preparasiropul.
Caramelizeaza zaharul si stinge-l cu 100 ml apa. Pune la foc mic, adauga coaja de lamaie si lasa sa dea un clocot. Opreste focul, adauga esenta de rom, cafeaua gata preparata si raceste bine siropul.
Asamblare.
Taie blatul in trei parti egale.
Insiropeaza primul blat, intinde crema de ciocolata cu lapte, aseaza al doilea blat, insiropeaza, intinde crema alba, apoi aseaza si ultmul blat si insiropeaza-l. Imbraca tortul intr-un strat subtire de crema, tapeteaza dupa imaginatie peretii tortului cu nuca si trufe iar cu restul de crema, bucati de nuca si bomboane Toffifee orneaza partea superioara.
Tort cu ciocolata

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu