Cartofi-Dauphinoise
Putin fortata denumirea, insa pornind de la acea minunata reteta a Cartofilor Dauphinoise, dorind un meniu complet fara prea multa bataie de cap, am adus in completare pieptul de pui si hribii si-a iesit UN DELICIU!
Puteti prepara această reteta fara pui si hribi si veti avea o cina gustoasa sau o garnitura perfecta pentru pranz. Indiferent cum veti alege sa procedati, sa adaptati, n-o sa va para rau
Mulţumesc Oana!
Ingrediente
- 1 kg cartofi
- 2 morcovi
- doua cepe uscate
- 3 catei usturoi (sau pudra de usturoi)
- 200 ml smantana grasa
- 200 gr cascaval
- un piept de pui
- 4-5 hribi marisori (sau ciuperci feliate, taiate, o cutie de 400 gr)
- ulei de masline
- sare, piper, nucsoara
- 2 linguri sos worcester
Se scurg si se lasa la racit.
Se caleste ceapa curata si taiata julien in uleiul de masline. Se adauga pieptul de pui taiat fasii si hribii taiati bucatele mici (sau ciupercile din conserva). Se adauga sosul worcester si se lasa la foc timp de 10 minute ammestecand sa se caleasca usor toate ingredientele. Se adauga pudra de usturoi si se amesteca usor.
Intr-un bol mare se pun cartofii, morcovii, amestecul cu pui, smantana, sare, piper, nucsoara si 100 gr cascaval. Se omogenizeaza amestecand usor si se pune totul intr-un vas termorezistent uns cu unt.
Se rade deasupra restul de cascaval si se da tava in cuptorul preincalzit. Se lasa totul la foc mediu pana ce prinde o crusta rumena la suprafata.
Noi am servit cu salata de varza cu lamaie si marar.
Pofta buna!
- 1 kg cartofi
- 2 morcovi
- doua cepe uscate
- 3 catei usturoi (sau pudra de usturoi)
- 200 ml smantana grasa
- 200 gr cascaval
- un piept de pui
- 4-5 hribi marisori (sau ciuperci feliate, taiate, o cutie de 400 gr)
- ulei de masline
- sare, piper, nucsoara
- 2 linguri sos worcester
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu