Cu mare intarziere ajung si eu la provocarea 'sarata' din luna februarie a Bucatarului Curajos (a se lua aminte ca nu martie :P) gazduita de Angela, care a ales o minunata reteta de rotolo di ricotta e spinaci - adica mai pe romaneste ar fi rulada cu urda si spanac. E delicioasa, va garantez eu! Dupa ce am facut-o de doua ori pot sa spun ca se face chiar simplu si repede.
Ingrediente paste
200 gr faina
2 oua
apa
sare
Umplutura
500 gr urda/ricotta
300 gr spanac
1 ou
50 gr cas
1 ceapa mica
marar
2 catei usturoi
nuscoara rasa
sare si piper
Timp de preparare: 1 ora Timp de coacere: 15 min. Nr portii: 7-8
Prima data pregatim aluatul, foarte usor de altfel. Amestecam faina cu ouale si un praf de sare. Adaugam apa cat sa obtinem un aluat omogen si elastic ca pentru paste (de casa). Lasam aluatul deoparte si trecem la umplutura.
Eu am facut cateva modificari fata de reteta Angelei, ceapa nu am mai calit-o in unt, am pus-o doar asa tocata marunt, nu am pus parmezan in umplutura ci cas de oaie (cumparat de la piata), am pus marar in loc de busuioc (mararul imi place prea multca sa nu-l folosesc :P) si...am renuntat la sosul din unt si parmezan. Dar sa va spun cum trebuie sa procedam dupa metoda mea.
Spanacul il oparim timp de 5 minute in apa cu sare. Il scurgem bine de apa si apoi il tocam marunt. Peste el punem ceapa, usturoiul si mararul tocate marunt si ele. Adaugam ricotta(urda), oul, casul razuit si amestecam bine. Razuim putin nucsoara apoi potrivim de gust cu sare si piper.
Punem apa cu sare intr-o oala cu diametru cat mai mare posibil, si apoi punem oala pe foc.
Intindem aluatul intr-o foaie subtire, cat de subtire putem noi, iar peste el umplutura avand grija sa nu ajungem cu ea chiar pana la margini. Rulam aluatul cat de strans posibil.
Rulada o rulam la randul ei intr-un prosop curat (spalat cu o zi inainte in apa si otet) Prosopul il legam la margini cu sfoara, iar cand apa din oala incepe sa fiarba punem rulada si o lasam acolo timp de 30-35 de minute.
Scoatem rulada cu grija din oala, atentie la apa fierbinte! Desfacem prosopul si taiem rulada in bucati de aproximativ 4-5 cm. Preincalzim cuptorul la 180 de grade. Pregatim o tava termorezistenta, unde vom pune bucatile de rulada cu taietura in sus, iar cand cuptorul e incins introducem tava la cuptor. Coacem rulourile pentru 15 minute.
Dupa cum spuneam eu nu am mai facut sos dar le-am servit cu putina smantana, turnata din belsug peste ele cat erau calde si deasupra am presarat parmezan ras. Au fost grozav de bune. Multumesc mult Angela pentru reteta, cu siguranta o voi mai repeta!
Enjoy!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu