Nu stiu daca denumirea de 'gogosele' este cea mai buna, dar sincer va spun ca nu am stiut ce nume mai potrivit sa aleg :P Uite asa s-a facut ca am ramas la gogosele (sau nu) care de altfel sunt tare bune, usor de facut dar mai ales de mancat.
Ca imi plac cartofii cred ca am spus eu pe undeva, acum vin cu o confirmare (din nou ) insa cu o alta prezentare - am inceput sa fac si rime pare-se :))
Ingrediente
300 gr cartofi
2 linguri smantana
2 oua
sare
nucsoara
4 linguri parmezan ras
susan
ulei de masline
Cartofii ii curatam si ii fierbem in apa cu sare, ca si pentru piure. Cand sunt fierti ii scurgem de apa si ii pasam din nou ca si pentru piure. Adaugam ouale batute usor, smantana, sare, nuscoara (dupa gust) si parmezanul ras. Amestecam bine pana obtinem o compozitie cremoasa.
Luam un sac a poche si spritam compozitia de cartofi intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Formam mici turnulete. Preincalzim cuptorul la 180 de grade. Coacem gogoselele timp de 30 de minute. Dupa 20 de minute scoatem tava din cuptor, stropim cartofii cu putin ulei de masline si presaram susan, apoi reintroducem tava la cuptor pentru inca 10 minute, sau pana cand cartofii se rumenesc frumos.
Daca va abtineti sa nu le mancati toate dupa ce le-ati scos din cuptor (pentru ca sunt tare bune si exista mari sanse sa nu rezistati ) le puteti servi ca garnitura alaturi de o mancare de pui, peste sau porc.
Enjoy!!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu