Faceți căutări pe acest blog

make-money-468x60

duminică, 20 octombrie 2013

EMPANADAS CU PRAZ SI CARNE DE PORC

Eram datoare sa prezint acest mic aperitiv pe care l-am pregatit pentru pranzul de duminica cu Diana. Este atat de bun ca nu te mai saturi de el, si l-ai putea manca nu doar ca aperitiv, ci si ca fel principal. 

Empanadas cu praz si carne de porc

Aluat
250 gr faina
120 gr unt
1 ou
1 praf sare
1 lingurita zahar
30 ml apa rece

Umplutura
100 gr carne de porc tocata
1 praz mare
1 lingura ulei
50 gr spanac
1 ou
50 gr cascaval
50 gr branza de capra
200 gr crema de branzade vaci
busioc
3 catei usturoi
sare, piper

1 ou + o lingura lapte pentru uns

Timp de preparare: 1 ora. Timp de coacere: 40min.

Empanadas cu praz si carne de porc

Mai intai si mai intai pregatim aluatul. Cernem faina iar in mijloc punem untul taiat cubulete, sarea, zaharul si oul. Amestecam cu varfurile degetelor pana cand obtinem un aluat omogen. La sfarsit adaugam apa rece (de la frigider) si mai amestecam de cateva ori pana cand e incorporata complet. Dam aluatul la rece pentru o ora.


Prazul il taiem rondele si il calim pentru cateva minute intr-o tigaie cu o lingura de ulei. Cand este inmuiat adaugam si carnea de porc (tocata) si lasam pe foc pana se patrunde putin. Daca mai este cazul adaugam si putina apa. Spanacul (eu am avut congelat) il tocam marunt si-l adaugam in tigaie. Usutoiul si busuiocul tocate marunt le punem si pe ele in amestec, punem un capac, apa daca este cazul, si lasam 2-3 minute pe foc sa se inabuse.

Luam tigaia de pe foc si lasam compozitia putin la racit. Separat amestecam cascavalul razuit cu branza de capra, branza de vaci si cu oul. Adaugam crema de branza peste compozitia din tigaie si amestecam bine. Potrivim de sare si piper dupa gust.

Empanadas cu praz si carne de porc

Scoatem aluatul de la rece si intindem o foaie subtire de 2-3mm grosime, din care decupam cercuri cu diametru de 10cm. Pe fiecare cerc punem o lingura de compozitie, apoi pliem aluatul si apasam bine pe margini cu degetele. Procedam la fel pana terminam tot aluatul.

Preincalzim cuptorul la 200 de grade. Punem toate 'empanadas' intr-o tava tapetata cu hartie de copt si le coacem pentru 35-40 de minute. Dupa 10 minute reducem focul la 180 de grade si continuam coacerea pana cand sunt bine rumenite. Le servim calde cu smantana. Cu siguranta sunt bune si reci, dar cand sunt proaspat scoase din cuptor nu le poate rezista nimeni.

Pofta buna!

Empanadas cu praz si carne de porc

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu