Dragii mei, pentru ca maine e sarbatoare, azi vin cu o propunere delicioasa, un brownie cu crema de menta...dement nu alta ;) Desi l-am facut inainte de Craciun, nu am avut ocazia sa-l postez mai repede, dar merge de minune pentru un desert de weekend racoros.
Brownies
130 gr unt
130 gr ciocolata neagra (70%)
150 gr zahar brun
1 lingurita extract de vanilie
2 oua mari
1 praf sare
80 gr faina
Crema
200 gr crema de branza
50 gr unt
80 gr zahar brun
1 lingurita esenta/sirop.lichior de menta
1 strop colorant alimentar verde (optional)
Glazura
100 gr ciocolata neagra (70% cacao)
50 ml smantana grasa
8 bucati de ciocolata 'After Eight'
Timp de preparare: 30 min. Timp de coacere: 25 min.
Ingredientele pentru brownies sa fie la temperatura camerei. Ciocolata si untul le topim la foc mic (sau bain marie). Cand sunt topite complet adaugam zaharul, omogenizam si lasam deoparte compozitia.
Ouale le batem usor cu furculita si adaugam extractul de vanilie. Intr-un bol separat cernem faina cu sarea.
Peste crema de ciocolata adaugam ouale si amestecam bine (putem folosi telul sau lingura de lemn) apoi adaugam si faina. Amestecam din nou, usor, pana la omogenizare.
Tapetam o tava (24/24cm) cu hartie de copt si preincalzim cuptorul la 180 de grade. Turnam compozitia in tava si dam la cuptor pentru 25-27 de minute, nu mai mult pentru ca se usuca. Lasam prajitura in tava la racit pentru cateva ore.
Pregatim crema - pentru ca nu sunt un mare fan al cremelor de unt incerc pe cat posibil sa-l inlocuiesc, asa ca am ales o crema cu mai multa branza decat unt :)
Branza si untul la temperatura camerei se mixeaza pana la omogenizare. Adaugam zaharul si mixam in continuare pana obtinem o crema pufoasa. La final punem si esenta de menta si un strop de colorant (optional) pentru o mica pata de culoare.
Cand prajitura e rece complet o acoperim cu crema si dam la rece pentru 2-3 ore.
Pentru glazura punem smantana si ciocolata la topit pe bain-marie si amestecam usor. Cu aceasta glazura acoperim uniform prajitura. Cele 8 bucati de ciocolata 'After Eight' le rupem in doua pe la jumatate si le punem peste glazura cu coltul in sus, astfel incat sa iasa 16 portii de prajitura. Dam la rece preferabil peste noapte. A doua zi o putem servi cu mare pofta pentru ca e o combinatie dementa!!
Enjoy!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu