Faceți căutări pe acest blog

make-money-468x60

duminică, 20 octombrie 2013

CHEESECAKE CU DOVLEAC COPT - PUMPKIN CHEESECAKE

Nu stiu daca v-am plictisit sau nu cu retelele mele de cheesecake, dar asta trebuia neaparat sa v-o arat. E unul din cele mai bune cheesecake-uri pe care l-am facut eu. Nu as putea spune ca e chiar cel mai bun, pentru ca au mai fost multe bune si sincer mi-ar fi greu sa fac un clasament...dar asta cu siguranta ar fi in top ;) Sunt convinsa ca deja stiti despre pasiunea care o am eu pentru aceste prajituri, si dupa cum am mai spus vreau sa incerc cheesecake-ul in toate combinatiile :P

Cheesecake cu dovleac copt - Pumpkin Cheesecake

Sa stiti ca mai este dovleac prin piata, eu chiar in acest weekend am cumparat, asa ca dati fuga repede pana acolo si luati un dovleac bun, il feliati apoi il puneti la cuptorul preincalzit (200 grade) timp de o ora. Pentru un plus de savoare puteti sa presarati putina scortisoara si zahar brun peste dovleac inainte de a-l pune la cuptor...e mortal asa, garantez ;)

Crusta
170 gr biscuiti
50 gr nuca
70 gr unt
1 praf scortisoara

Umplutura
700 gr crema de branza
125 ml smantana
200 gr dovleac copt
150 gr zahar
1 lingurita esenta de vanilie
3 oua mari
1 lingura amidon
1/2 lingurita scortisoara

Topping
300 ml smantana dulce
2 linguri zahar pudra
scortisoara

Timp de preparare: 40 min. Timp de coacere: 1 ora


Cheesecake cu dovleac copt - Pumpkin Cheesecake

Pentru acest cheesecake am folosit o tava cu diametru de 21cm. Merge si mai mare, dar mie asa imi place cheesecake-ul...sa fie inalt ;)
Tapetam fundul tavii cu hartie de copt si ungem putin pe laterale cu unt, apoi trecem repede la crusta.

Nuca se macina fin impreuna cu biscuitii. Untul il topim la foc mic apoi il adaugam peste mixul de biscuiti cu nuca (peste care am pus in prealabil si putina scortisoara). Omogenizam compozitia apoi tapetam fundul tavii cu acest amestec. Nu urcam crusta si pe laterale. 

Preincalzim cuptorul la 180 de grade si coacem crusta pentru 10 minute. In acest timp putem face umplutura. Dupa cele 10 minute, scoatem tava din cuptor si reducem focul la 160 de grade.

Dovleacul il facem piure. Branza o mixam impreuna cu zaharul timp de 3 minute. Adaugam ouale, pe rand, si mixam cate un minut dupa fiecare adaugare. Punem si piureul de dovleac apoi smantana si mai mixam putin pana la omogenizare. Urmeaza amidonul si scortisoara, iar la final adaugam si esenta de vanilie. Mixam putin, nu mai mult decat trebuie. 

Turnam crema peste crusta si coacem cheesecake-ul timp de o ora, o ora si 10 minute, sau pana cand vedem ca este rumeti usor la suprafata. Cand este gata oprim focul si-l mai lasam 2 ore in cuptor cu usa intredeschisa, apoi punem cheesecake-ul la rece (preferabil peste noapte). 

Pentru decor am folosit smantana dulce (normala, nu pentru frisca) pe care am mixat-o bat impreuna cu 2 linguri de zahar pudra. Decoram cheesecake-ul dupa preferinta, cu frisca din abundenta apoi presaram putina scortisoara. Am mai spus deja ca este un cheesecake demential de bun?? Eu am fost extrem de placut impresionata, cu fiecare inghititura. 
Merele din poza?? Sincer nu stiu ce cauta ele acolo, dar erau atat de frumoase ca mi-a fost greu sa le elimin din decor :)

Enjoy!!


Cheesecake cu dovleac copt - Pumpkin Cheesecake

Ads not by this site
Cheesecake cu dovleac copt - Pumpkin Cheesecake

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu