Cartofi cu oua la cuptor
Varianta aceasta este una pe care o stiu din copilarie, tatal meu o facea foarte des pentru cinele in familie. Iar eu eram pe acolo prin jurul lui sa il ajut :).
Cartofi cu oua le ziceam noi, deci asa am denumit si eu reteta.
Avem nevoie de:
- 12-13 cartofi mai mici
- 4 oua
- 1 lingurita sare mare
- 1/4 lingurita piper negru
- 1/2 lingurita piper cayenne
- 1 lingurita praf de usturoi
- 1 lingurita patrunjel uscat
- 2 linguri unt pentru uns tava
Spalam bine cartofii si ii punem la fiert cu coaja in apa sarata. Verificam cu o furculita daca sunt fierti (nu trebuie sa fie super fierti si foarte moi).
Scurgem de apa si lasam sa se raceasca putin atat cat sa ii putem tine in mana sa ii curatam. Dupa ce ii curatam ii dam prin razatoarea mare.
Spargem ouale intr-un bol si cu o furculita mixam bine si adaugam toate condimentele.
Tava o ungem cu un strat gros de unt si asezam cartofii razuiti. Turnam ouale batute peste cartofi avand grija sa punem peste tot. Putem sa ne folosim de o lingura.
Dam la cuptorul preincalzit la 180-190 grade timp de 35-40 minute, deasupra trebuie sa fie rumenit.
Servim cald!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu