Faceți căutări pe acest blog

make-money-468x60

duminică, 20 octombrie 2013

Varza cu afumatura in vas roman

Varza cu afumatura in vas roman

Nu prea are importanta pentru mine daca e dulce sau acra varza, imi place oricum. Chiar daca e iarna si mai toata lumea gateste cu varza acra, eu neavand acasa am facut cu varza proaspata.
Cu afumatura si facuta in vasul meu de lut a iesit o minune de mancare sau vorba tatalui meu 'o splendoare' :))
Avem nevoie de:
- 1 varza (aprox 1 kg)
- 600 gr costita afumata
- 1 ceapa mare
- 1 morcov mare sau doi mai mici
- sare mare
- piper
- marar uscat
- cimbru uscat
- 300 ml suc de rosii
- 50 ml ulei
Taiem varza marunt si o lasam sa stea cu sare cel putin o ora (varza asta de iarna e foarte tare si e bine sa stea un pic in sare). Dam morcovul curatat si spalat prin razatoarea mica, iar ceapa o tocam marunt. Feliem costita.
Punem uleiul pe fundul vasului si asezam 4-5 felii de costita afumata. Varza o stoarcem bine de apa sarata si punem un start peste carne. Peste varza punem jumatate din cantitatea de morcov si ceapa si presaram piper, marar si cimbru. Apoi punem din nou cateva felii de carne, varza, morcov si ceapa si condimentam. Deasupra punem restul feliilor de carne.
Acoperim vasul si il punem in cuptor si pornim cuptorul la 190 de grade.
Lasam aproximativ o ora apoi scoatem si turnam sucul de rosii si mai dam la cuptor o ora.
 Servim cald cu smantana!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu