Faceți căutări pe acest blog

make-money-468x60

vineri, 11 octombrie 2013

Bomboane Raffaello

raffaello
Bomboanele Raffaelo sunt preferatele noastre si mai ales ale fetei mele, motiv pentru care nu asteptam niciodata o ocazie anume sa ne rasfatam cu cate o portie “mica” din aceste bomboane delicioase, cu aroma de vanilie si nuca de cocos.
Bomboanele Raffaelo facute in casa sunt extrem de usor de realizat si cer putin timp (chiar si modelarea lor nu ia mai mult de 10-15 min)…
alune
Ingrediente (pentru cca 30 buc):
-100 g lapte praf,
-200 g unt la temperatura camerei,
-100 g cocos,
-150 g zahar pudra,
-o foaie de napolitana (cam 30 g),
-4 plicuri zahar vanilat,
-50 g cocos pentru decor,
-25-30 alune nesarate,
Preparare:
Bomboanele Raffaello sunt, dupa cum v-am spus, foarte usor de preparat pentru oricine, fara riscul de a gresi ceva, iar rezultatul este un desert excelent.
Asadar, trebuie sa avem untul la temperatura camerei, deci trebuie avut grija sa-l scoatem din frigider cu vreo 2-3 ore inainte.
Foaia de napolitana se sfarama  foarte marunt cu mana sau cu ajutorul sucitorului dupa ce am introdus bucatelele intr-o punga de plastic. Eu am rupt foaia de napolitana in bucati mici apoi le-am sfaramat cu ajutorul blenderului pana au devenit pudra.
Desi exista retete de bomboane Raffaello fara aceasta foaie de napolitana eu o folosesc in ideea ca bomboanele sa nu fie foarte “grase”, avand in vedere cantitatea de unt si in acelasi timp gustul este mult mai bun.
In continuare nu avem decat sa masuram cantitatile si sa trecem la treaba. Frecam la mixer untul cu zaharul pudra si cel vanilat pana devine cremos, adaugam laptele praf si amestecam la viteza mica pana se omogenizeaza, apoi incorporam usor napolitana si nuca de cocos macinata(cele 100 g).
Din compozitia rezultata se ia cate o lingurita, se aseaza o aluna (sau migdala) in interior si se modeleaza bilute cam cat o nuca mica, cat de cat egale ca marime, asa incat la aceste cantitati ar trebui sa va iasa vreo 30 bucati.
raffaello-preparare
Ficare bomboana  se tavaleste prin nuca de cocos care se va lipi destul de bine avand in vedere compozitia umeda si lipicioasa. Dupa ce le-ati dat 2-3 ore la rece puteti sa le savurati cu placere.
Bomboane Raffaello – un desert rapid, usor de facut dar cu un gust si o savoare deosebita, apropiate de prajitura cu cocos si vanilie…
Voteaza reteta

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu