Foietaj cu frisca si mure
Ieri am avut nevoie urgenta de ceva dulce si atat de mare a fost urgenta incat n-o sa va pot reda decat o mica parte din produsul final, fara poze intermediare sau alte dealii fotografice.
Foietaj cu frisca si mure, pentru ca de el este vorba e lesne de facut si va salveaza din astfel de situatii de criza, el fiind varianta si mai facila de mille feuille.
Cum tehnologia este foarte simpla nu ramane dacat sa decongelati din timp aluatul si sa aveti suficienta rabdare sa se raceasca dupa ce s-a copt.
Ingrediente
- 1/2 kg aluat foietaj
- un ou
- o lingura zahar pudra
- 100 ml frisca lichida
- 2 linguri zahar pudra
- cateva mure pentru decor Pentru sirop
- 100 g mure
- 100 g zahar tos
- 3 g gelatina granule
Preparare
- Pentru realizarea acestui desert rapid puteti confectiona “cosuletele” din foietaj si de pe o zi pe alta.
- Dupa ce ati intins aluatul pe planul de lucru decupati discuri si inele de dimensiuni egale. Ungeti discurile cu oul batut in care ati adaugat o lingura de zahar pudra (se vor rumeni mai frumos), suprapuneti inelul asa incat sa sa lipeasca de disc si ungeti-l la randul lui cu ou.
- Asezatile intr-o tava neunsa la distanta de 2 cm unul de celalalt si coaceti la foc iute pana se rumenesc bine.
- Intre timp preparati siropul amestecand fructele cu zaharul si daca nu le-ati amestecat din timp sa lase suc puteti adauga cateva linguri de apa.
- Se fierb la foc mic pana se leaga siropul si cat este inca fierbinte se adauga gelatina dizolvata in putina apa rece si se strecoara compozitia.
- Frisca se bate spuma tare si se adauga zaharul pudra spre final. Eu am inlocuit zaharul cu 2-3 linguri din siropul bine racit.
- Umpleti cosuletele cu frisca, ornati cu mure si sirop si desertul din foietaj este gata.
Foietaj cu frisca si mure este un desert in care se intalneste textura crocanta a foietajului copt, frisca pufoasa si aroma de mure proaspete…
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu