Chec cu cacao si stafide
Checul asta de cum l-am vazut la bucataras Panacris am zis ca trebuie sa il fac deoarece este exact pe gustul nostru si se pare ca nu m-am inselat. S-a mancat repede, repejor, cred si eu la cat de bun si pufos a iesit!
Ingrediente:
Separam ouale, batem albusurile spuma cu un praf de sare si le da deoparte.
Untul, de la temperatura camerei, il mixam cu zaharul pana obtinem o crema, apoi adaugam galbenusurile si le amestecam bine.
Punem laptele, praful de copt, cacaoa, cappucino si mixam la viteza mica, apoi faina treptat.
Incoporam stafidele, coaja de portocala confiata, coaja rasa de lamaie si esenta de rom.
La final punem albusurile batute spuma si le amestecam cu o paleta de sus in jos.
Daca credeti ca este prea moale compozitia puteti sa mai puneti 1-2 linguri da faina, la mine nu a mai fost necesar.
Ungem doua tavi potrivite de chec cu ulei, le tapetam cu hartie de copt ( eu am folosit si o tava antiaderenta si aia am uns-o doar cu ulei) si turnam compozitia in mod egal in ele.
Introducem checurile in cuptorul incins, la o temperatura potrivita.
Dupa 40-45 de minute, facem testul cu scobitoarea si daca sunt gata le scoatem din cuptor si le lasam la racorit.
Se pot servi simple, pudrate cu zahar sau cu o glazura.
Sa aveti pofta!
Sursa de inspiratie. Multumesc mult Cris :*...A iesit o bunatate!
Ingrediente:
- 5 oua
- 200 gr unt
- 300 gr zahar
- 140 ml lapte
- 240 gr faina
- 2 linguri cacao
- 1 lingura cappucino clasic
- 1 praf de copt
- 1 varf de cutit sare
- 2 linguri stafide
- 1 lingura coaja de portocala confiata
- coaja rasa de lamaie
- 1 lingura esenta de rom
Separam ouale, batem albusurile spuma cu un praf de sare si le da deoparte.
Untul, de la temperatura camerei, il mixam cu zaharul pana obtinem o crema, apoi adaugam galbenusurile si le amestecam bine.
Punem laptele, praful de copt, cacaoa, cappucino si mixam la viteza mica, apoi faina treptat.
Incoporam stafidele, coaja de portocala confiata, coaja rasa de lamaie si esenta de rom.
La final punem albusurile batute spuma si le amestecam cu o paleta de sus in jos.
Daca credeti ca este prea moale compozitia puteti sa mai puneti 1-2 linguri da faina, la mine nu a mai fost necesar.
Ungem doua tavi potrivite de chec cu ulei, le tapetam cu hartie de copt ( eu am folosit si o tava antiaderenta si aia am uns-o doar cu ulei) si turnam compozitia in mod egal in ele.
Introducem checurile in cuptorul incins, la o temperatura potrivita.
Dupa 40-45 de minute, facem testul cu scobitoarea si daca sunt gata le scoatem din cuptor si le lasam la racorit.
Se pot servi simple, pudrate cu zahar sau cu o glazura.
Sa aveti pofta!
Sursa de inspiratie. Multumesc mult Cris :*...A iesit o bunatate!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu