Faceți căutări pe acest blog

make-money-468x60

joi, 19 septembrie 2013

Tort de ciocolata cu dulce de leche

Tort de ciocolata cu dulce de leche
Dupa o pauza justificata (sau nu :P) vin sa va indulcesc cu o felie duuuulce-duuuulce de tort. Pentru ca nu se putea sa lipseasca ciocolata blatul l-am facut extra ciocolatos - stiu ca o sa ziceti ca nu are pic de ciocolata in el, dar are o cantitate buna de cacao ;) - insa nu foarte dulce. Pai si atunci de ce spun eu ca este un tort atat de dulce??? Tocmai pentru ca l-am indulcit cu o bunatate de dulce de leche a carui dulceata nu cred ca poate fi contestata de nimeni. Combinatia de ciocolata cu dulce de leche cred ca este printre cele mai reusite, iar iubitorii de dulcegarii cu ciocolata vor fi incantati.

Tort de ciocolata cu dulce de leche - caramel

Blat
100 gr unt moale
150 gr zahar
3 oua mari
1 lingurita esenta de vanilie
170 gr faina
50 gr cacao
5 gr praf de copt
200 ml iaurt

Crema
300 gr dulce de leche
200 gr crema de branza
300 ml smantana dulce pentru frisca
1 lingura zahar pudra

Decor
100 gr ciocolata neagra
80 gr smantana dulce

Timp de preparare: 40 min. Timp de coacere: 50 min. Nr portii: 10-12

Tort de ciocolata cu dulce de leche - caramel

Untul moale la temperatura camerei il mixam cu zaharul pana cand devine cremos. Adaugam ouale pe rand si mixam bine dupa fiecare adaugare. 

Faina o cernem impreuna cu cacaoa si praful de copt. Adaugam jumatate din ingredientele uscate peste crema de unt si mixam usor, la viteza mica. Punem iaurtul si din nou amestecam pana la omogenizare. Adaugam si restul de faina si mixam tot la viteza mica.- daca aluatul vi se pare prea dens, puteti sa adaugati 2-3 linguri de lapte in compozitie pentru a-l mai fluidiza putin. La final adaugam extractul de vanilie si omogenizam.

Preincalzim cuptorul la 180 de grade si tapetam cu hartie de copt o tava rotunda de tort cu diametru de 20-21cm. Turnam compozitia in tava, nivelam si dam la cuptor pentru aproximativ 45-50 de minute, pana cand trece testul cu scobitoarea. Cand este gata oprim focul si-l mai lasam sa se raceasca cu usa cuptorului intredeschisa. Dupa aproximativ 15 minute il scoatem din cuptor si-l mai lasam 10 minute la racit in tava apoi putem sa il transferam pe un gratar.

Blatul de tort il vom felia doar dupa ce s-a racit complet. Il taiem in 3 felii (aproximativ) egale si trecem la crema.

Daca ati achizitionat dulce de leche de aici treaba pentru crema este chiar foarte usoara. Smantana dulce pentru frisca o mixam bine. Dupa 1 minut adaugam zaharul pudra si mixam bine de tot pana cand se transforma intr-o frisca bat. 

Masuram 300gr de dulce de leche. Incepem sa-l mixam cu mixerul la viteza mica si treptat marim viteza. Mixam pana cand devine cremos. Adaugam si crema de branza treptat peste dulcele de leche si continuam mixarea. La final incorporam frisca in crema noastra caramel. Vom obtine o bunatate de crema pe care trebuie sa o dam pentru cel putin o ora la frigider (nicidecum sa o mancam :P).

Tort de ciocolata cu dulce de leche

Asamblarea e din nou usoara. Punem pe fiecate blat cate 2-3 linguri de crema iar la final ornam tortul cu crema ramasa. Cat timp pregatim glazura dam din nou tortul la rece.

Topim ciocolata neagra impreuna cu smantana pe foc mic/bain marie iar apoi turnam glazura deasupra tortutlui si o lasam cu curga putin pe margini. Si cu asta gata tortul! Nu m-am complicat cu ornarea tocmai pentru ca a fost un tort facut din dorinta de a avea ceva 'dulce' in casa...fara un motiv anume :) Voi puteti sa-l ornati/dichisiti dupa bunul plac pentru a-i da un aer mai festiv. 

Enjoy!

Tort de ciocolata cu dulce de leche


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu