Faceți căutări pe acest blog

make-money-468x60

joi, 19 septembrie 2013

SUPA CREMA DE CIUPERCI CU AROMA FINA DE BLUE CHEESE

SUPA CREMA DE CIUPERCI CU AROMA FINA DE BLUE CHEESE
             nvvgvgcc
                Timpul asta ma scoate din sarite.. Fuge c-o viteza asa de mare, incat greu imi mai gasesc TIMP sa fac diverse lucruri. De gatit… gatesc, ca doar trebuie sa ne hranim, dar sa va mai povestesc si voua cum imi pun mintea la contributie in bucatarie, zau.. ca tare greu imi gasesc TIMP, in ultima vreme!
            Dar cum deja am vreo trei retete in asteptare, mi-am zis ca in seara asta las totul deoparte pentru a scrie cate ceva despre supa asta dementiala! Ca doar, spuneti-mi voi, ce poate fi mai gustos decat combinatia de ciuperci cu blue cheese?
            Ingrediente:
  1. - 500 gr. mix ciuperci (se gasesc la caserola, la Carrefour, raionul de legume si fructe proaspete),
  2. - 1 morcov,
  3. - 1 ceapa medie,
  4. - putina telina,
  5. - 3 catei usturoi,
  6. - 3 linguri ulei de masline,
  7. - 4 linguri smantana grasa,
  8. - 1 praf de nucsoara,
  9. - 600 ml. apa,
  10. - sare dupa gust,
  11. - 50 gr. blue cheese.
Spalam legumele, curatam ceapa, telina, usturoiul si morcovul, apoi le taiem grosier, dupa cum avem chef, ca oricum vor sfarsi mixate. Incalzim uleiul de masline si rumenim usor legumele.
IMG_6945
Adaugam peste acestea, apa, sarea si praful de nucsoara. Lasam la fiert, la foc mic, aproximativ 30 de minute.
IMG_6950
Oprim focul, lasam supa se se raceasca usor, apoi o mixam bine cu blenderul vertical, pana se transforma intr-o crema fina. Incorporam in supa smantana.
Intr-un bol am oprit aproximativ 200 ml. supa calda, in care am topit, amestecand usor branza super aromata cu mucegai albastru.
IMG_6957
Asadar, am servit supa crema adaugand, deasupra 2 – 3 linguri din supa cu blue cheese. Puteti varia cantitatea de blue cheese, dupa pofta inimii. De exemplu, eu as fi servit supa asta cu tot blue cheese-ul din frigider, :P , (pe bune, ador toate branzeturile cu mucegai, fie el alb, verde, albastru si de care o mai exista… toate sunt pe gustul meu) pe cand sotul meu adora aroma fina, subtila, doar cat sa-ti gadile usor papilele gustative!!!
gvfgdaQA
Nu eram adepta supelor crema, dar de cand le-am descoperit, mi-am dat seama cat sunt de delicioase si atat de usor de facut: efort minim, efect maxim! :D
Sper ca v-am incantat privirile cu pozele mele si ca v-am incoltit in minte ideea de a prepara in weekend-ul asta o super crema de ciuperci!
Enjoy!!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu