Aluat
450 gr faina
12 gr drojdie proaspata
2/3 cana lapte caldut
2 linguri zahar
1/2 lingurita sare
2 oua
4 linguri smantana
1 lingura ulei
Umplutura
300 gr zmeura congelata
1/4 cana zahar
1 lingura amidon
Glazura
2 linguri unt
2 linguri smantana
1/4 cana zahar
Timp de preparare: 3 ore Timp de coacere: 30 min.
Cernem faina iar in mijlocul ei facem o adancitura. Laptele il incalzim usor, adaugam zaharul si drojdia proaspata si le lasam asa timp de 10 minute. Punem laptele in adancitura formata in faina. Peste lapte punem ouale batute usor cu sarea si smantana. Incepem sa framantan aluatul. Daca mai este nevoie se mai poate adauga lapte sau faina dupa caz. Trebuie sa obtinem un aluat moale si nelipicios. La final adaugam si lingura de ulei si mai framantam pana la incorporarea completa. Pentru rezultate foarte bune va trebui sa framantam aluatul timp de cel putin 20 de minute...sau o poate face masina de paine pentru voi :)
Acoperim aluatul si-l lasam la dospit intr-un loc caldut timp de o ora.
Zmeura trebuie sa fie congelata. Daca aveti proaspata va trebui sa o puneti la congelagtor cu 3-4 ore inainte de a va apuca de treaba. Este mult mai usor sa lucram cu zmeura congelata decat cu cea proaspata.
Amestecam zmeura cu zaharul si amidonul.Aluatul il intindem intr-o foaie dreptunghiulara de 60/30cm. Presaram uniform zmeura pe toata suprafata lui si incepem sa rulam aluatul pe latura mai lunga. Cu un cutit bine ascutit taiem spirale groase de aproximativ 2 cm. Punem spiralele intr-o tava rotunda mai mare (care trebuie unsa inainte cu ulei) la distanta de 3-4 cm intre ele. Acoperim spiralele cu folie alimentara si le lasam la dospit pentru inca o ora.
Preincalzim cuptorul la 190 de grade. Cand este incins introducem spiralele la cuptor si le coacem timp de 25-30 de minute pana cand se rumenesc frumos. Dupa 10 minute reducem focul la 180 de grade.
Cand sunt frumos rumenite le scoatem din cuptor si le lasam putin la racorit in tava.
Intre timp pregatim glazura. Amestecam bine untul moale cu smantana si cu zaharul pudra si turnam glazura peste rulouri. Le putem servi imediat cat sunt caldute. Va garantez eu ca sunt o nebunie!! La fel de bune sunt si reci, iar alaturi de o cana de lapte pot reprezenta gustarea ideala.
Enjoy!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu