Ingrediente
4 pulpe si 2 aripi de pui (de casa sau nu)
1 ceapa mare
1 ardei rosu mare
200 ml ketchup de casa/suc de rosii mai gros
patrunjel verde
sare
piper
4 cartofi mari
50 gr unt
50 ml lapte
100 gr cascaval afumat
sare
nuscoara rasa
200 gr brocolli
Carnea de pui (dintr-aia buna de casa :P) o fierbem cam o ora aproximativ. Chiar daca Simo zicea ca trebuie prajita, eu am bagat-o la fiert si uite asa am facut si o supica de galuste delicioasa.
Scoatem carnea din supa si o lasam deoparte.
Incingem o tigaie cu o lingura de ulei si calim ceapa taiata marunt, apoi punem si ardeii si lasam legumele pe foc pana se inmoaie. Punem si carnea apoi turnam cam o ceasca de apa si lasam la fiert. 20 de minute, atat cat sa se intrepatrunda bine aromele. Adaugam sucul de rosii, condimentam cu sare si piper dupa gust si lasam sa fiarba pana cand carnea este bine patrunsa - daca e carne din comert va fi gata mai repede, daca folositi pui de casa mai trebuie lasat inca vreo 20 de minute. Oprim focul si deasupra presaram patrunjel tocat marunt.
Cartofii ii curatam de coaja si-i fierbem in apa cu sare (20 de min aprox.) Ii strecuram de apa si ii pasam bine. Adaugam untul, laptele si cascavalul dat pe razatoarea cu gauri mici, sare si nuscoara rasa. Amestecam bine si pam-pam...suntem gata ;)
Borocolli il fierbem in apa cu sare. Il lasam la fiert dupa caz, depinde de cum il preferam...mai fiert, sau mai crocant :) Il scurgem bine de apa si apoi il trecem sub un jet de apa rece.
Servim tocanita de pui cu piureul astfel preparat si presarat cu buchetele de brocolli. Noi am mai adaugat si o salata de ardei murati si a fost un deliciu! Multumim mult Simona de reteta ;)
Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu