Il fac atunci cand mi se face pofta de nu mai pot, si clar e musai sa-l pun in practica. Asa s-a intamplat si zilele trecute cand mi se facuse un dor nebun de tiramisu. Si l-am facut. Dar nu e varianta originala, nunu...e o varianta simplificata, putin mai light insa foarte gustoasa.
Ingrediente
18 piscoturi
Sirop
150 ml cafea tare si rece
2 lingurita miere
Crema
250 gr mascarpone
200 gr iaurt grecesc 5%
4 linguri zahar pudra vanilat
250 ml smantana pentru frisca + 1 lingura zahar pudra
1 lingurita extract de vanilie
100 gr ciocolata neagra
Timp de preparare: 30 min. Nr portii: 12
Marcarpone il mixam la viteza medie pana cand devine cremos. Adaugam zaharul pudra si mixam pana cand zaharul e complet topit. Adaugam apoi iaurtul si extractul de vanilie. Mixam usor, la viteza mica.
Smantana pentru frisca (rece din frigider) o mixam timp de un minut la viteza mare, apoi adaugam zaharul pudra si mixam bine de tot pana cand obtinem o frisca bat. Incorporam cu grija (ajutandu-ne de o spatula) frisca in crema mascarpone si dam putin la rece.
Ciocolata o dam pe razatoarea cu gauri mici. Cafeaua tare o amestecam cu mierea. Pregatim o tava de chec - mare a fost a mea - o tapetam cu folie alimentara, lasand sa atarne si pe laterale.
Scoatem crema de la rece si punem jumatate din crema pe fundul tavii, nivelam bine. Deasupra cremei punem 2-3 linguri de ciocolata rasa, apoi un rand de piscoturi insiropate in cafea pe ambele parti. Atentie, piscoturile trebuie scufundate in cafea doar putin pe fiecare parte.
Peste piscoturi punem restul de crema, apoi presaram din nou ciocolata rasa si la final uin nou rand de piscoturi insiropate. Dam prajitura la rece, preferabil peste noapte.
A doua zi rasturnam tiramisu pe un platou si deasupra presaram ciocolata neagra ramasa. Servim in portii mari (fara regrete) pentru ca e o prajitura delicata si usoara.
Enjoy!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu