am avut ceva probleme cu ea,dar pana la urma i-am dat cumva de capat :)) a dat aluatul peste tava...am avut oua de casa,de acolo vine culoarea turbata a aaluatului :))
Ingrediente
- 180gr branzica de casa cu stafide de la Covalact
- 450gr branza de vaci cu stafide si vanilie Raraul
- 450gr branza de vaci pentru placinte si prajituri Raraul
- 10oua
- 200gr stafide
- 300gr zahar pudra
- 1fiola esenta de rom
- 250ml margarina Unirea Experta lichida(sau margarina normala pe care o topim si o lasam la racit)
- 100gr smantana
- 100gr faina
- 1praf de sare
- 1plic praf de copt
- GLAZURA:
- 200gr zahar
- 2linguri apa
- 1lingurita amidon alimentar
- 2linguri apa
- 50gr ciocolata
- fulgi de ciocolata
- 50gr nuca
- Timp de preparare: sub 90 minute
Mod de preparare reteta Pasca cu branza si caramel
Amestecam branza de toate felurile si o punem la scurs cu putin timp inainte.Stafidele le punem in esenta de rom cu cateva ore inainte.
Mixam albusurile cu un praf de sare,apoi adaugam treptat zaharul si batem bine.Incorporam si galbenusurile,treptat,apoi margarina lichida,branza,smantana,faina amestecata cu praful de copt si cernuta,stafidele si omogenizam bine compozitia.
Tapetam un vas termorezistent cu hartie de copt in care turnam compozitia si dam la cuptorul preincalzit,la foc mic,pana se rumeneste frumos aluatul(verificam cu scobitoarea).Lasam sa se raceasca,dam jos hartia de copt si transferam pe o farfurie mai mare.
Pregatm glazura:
Amestecam bine amidonul cu laptele.
Caramelizam zaharul intr-o craticioara,stingem cu apa.Aadaugam amidonul stins in lapte si apoi ciocolata si amestecam repede pana se topeste ciocolata.
Turnam peste pasca si nivelam,apoi presaram deasupra alune zdrobite si fulgi de ciocolata.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu