Ingrediene :
pentru blat -
3 oua
3 linguri zahar
2 linguri ulei
1 lingura cacao
3 linguri faina
1 esenta de rom
1 praf de copt
pentru cema -
250 gr. cirese
250 ml. frisca
50 gr. zahar pudra
1 plic gelatina
Preparare :
Se bat albusurile spuma tare cu un praf de sare, apoi se adauga treptat zaharul si se amesteca bine.
Se mixeaza galbenusurile cu uleiul si esenta de rom, apoi se incorporeaza in spuma de albusuri, amestecand usor.
Se amesteca faina cu cacaoa si praful de copt, dupa care se presara usor in compozitie, amestecand de jos in sus.
Compozitia se toarna in tava tapetata cu hartie de copt, se baga in cuptorul preincalzit si se coace aproximativ 30 min.
Se verifica cu scobitoarea, iar cand s-a copt se scoate si se lasa la racit pana preparam crema.
Inainte cu aproximativ 1-2 ore sa ne apucam de prepararea cremei, se spala si se scot samburii cireselor, apoi se amesteca cu 2 linguri de zahar si se dau la frigider.
Fructele se fac piure cu blenderul si se amesteca in continuare cu zaharul pudra pana acesta se topeste.Intre timp se pune gelatina la hidratat in putina zeama lasata de la ciresele cu zahar si se incalzeste usor pe foc, amestecand pana la fierbere (a nu se fierbe).
Ciresele si gelatina se amesteca cu frisca batuta.
Se scoate blatul din tava, aceasta se tapeteaza cu folie alimentara apoi se repune blatul, si peste acesta crema.
Se tine la frigider pentru minim 2 ore ( se lasa si peste noapte daca nu-i graba mare ), apoi se scoate cu ajutorul foliei si se portioneaza dupa preferinta.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu