nu am stiut ce denumire sa ii dau...este o prajitura asa de pufoasa si de delicioasa cum nu am mai mancat....are un gust nemaipomenit de bun...am rezolvat si cu mascarponele si ouale care stateau sa expire in frigider :)))) inca nu s-a racit cum trebuie ca sa fie taiata usor,dar nu am rezistat sa ii tai marginile :))..pentru mine este prajitura perfecta in momentul de fata
Ingrediente
- BLAT:
- 10 oua
- 10linguri zahar
- 9limguri faina
- 2linguri cacao
- 2linguri praf de budinca de ciocolata
- 1plic praf de copt
- 1plic zahar vanilat
- 1praf de sare
- CREMA:
- 1borcan mare compot de piersici taiate
- 500gr mascarpone
- 300ml frisca lichida
- 1plic intaritor de frisca
- 3plicuri gelatina alba
- 2linguri zahar
- 150gr zahar pudra
- 400gr iaurt de piersici cu bucati mari de piersici
- GLAZURA:
- 200gr ciocolata
- 150ml frisca lichida
- frisca pentru ornat
Mod de preparare reteta Prajitura pufoasa cu piersici
Punem la scurs piersicile din compot intr-o sita.Le taiem marunt si lasam doua jumatati pentru ornatCernem faina,cacaoa,praful de budinca si praful de copt.
Mixam bine albusurile cu un praf de sare pana se intaresc,apoi incorporam treptat zaharul si zaharul vanilat si batem bine dupa fiecare lingura adaugata.Adaugam treptat si galbenusurile.Adaugam faina amestecata cu cacaoa si praful de copt si amestecam incet .
Tapetam o tava mare cu hartie de copt in care turnam aluatul si dam la cuptorul preincalzit,la foc potrivit 20minute(testam cu scobitoarea blatul).
Scoatem si lasam sa se raceasca,dam hartie de copt jos si punem pe un platou mai mare si taiem blatul in doua.
Gelatina o punem la inmuiat cu putina apa si lasam 10minute,apoi adaugam 2linguri de zahar si 100ml apa si punem pe foc pana la punctul in care incepe sa fiarba.Oprim si lasam sa se racoreasca putin,amestecand din cand in cand.
Mixam crema mascarpone cu zaharul pudra(cateva clipe,nu prea mult),apoi adaugam iaurtul gelatina si omogenizam bine compozitia.
Mixam frisca lichida cu intaritorul de frisca si punem peste crema mascarpone,mixand putin.Punem piersicile taiate marunt si amestecam usor.
Insiropam blatul de jos cu zeama de compot si ungem cu crema,apoi punem cealalta jumate de blat si presam usor.
Topim ciocolata cu frisca lichida,lasam putin sa se racoreasca si turnam peste blat,niveland usor.Lasam sa se raceasca si decoram cu frisca si bucati de piersici.Lasam cateva ore la rece inainte de a taia.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu