Porţii: 8-12
Timp de preparare: 1 oră
- 250 grame vişine fără sâmburi
- 5 ouă mari
- 350 grame făină
- 350 grame zahăr pudră
- 350 ml ulei
- 2 linguri zahăr tos
- 1 plic de zahăr vanilat
- 2 linguri pesmet sau făină
- 2 linguri cacao (opţional)
- 1 vârf de cuţit sare
- Încingeţi cuptorul la 160 de grade Celsius (foc mic spre mediu).
- Puneți vișinele pe o farfurie și presăraţi peste ele cele 2 linguri de zahăr tos. Lăsaţi vişinele să se “îndulcească”.
- Cerneţi făina.
- Separaţi ouăle în două castroane (vase adânci).
- Faceţi o “maioneza” din cele 5 gălbenuşuri şi ulei. Încorporaţi uleiul treptat amestecând cu un tel într-un singur sens până când se formează o cremă groasă, bine legată.
- În alt vas, bateţi spumă albuşurile.
- Încorporaţi zahărul pudră, zahărul vanilat şi 1 vârf de cuţit de sare în albuşuri.
- În vasul cu maioneza, încorporați albușurile spumă.
- Încorporaţi uşor, amestecând cu telul, făina.
- Ungeţi o tavă sau o formă de tort cu inel detaşabil cu puţin ulei şi pudraţi-o cu făină.
- Turnaţi aluatul în tavă. Opţional, puteţi amesteca 4-5 linguri de aluat cu pudră de cacao. Adăugaţi amestecul cu cacao peste cel simplu pentru a obţine un efect marmorat.Vezi foto.
- Scurgeţi vişinele de zeamă, treceţi-le prin pesmet şi adăugaţi-le peste aluat. Împingeţi uşor vişinele cu degetele în aluat.
- Introduceţi tava la cuptor pentru aproximativ 40 de minute. Verificaţi cu o scobitoare după 35 de minute.
- Scoateţi tava şi lăsaţi să se răcească prăjitura 20-30 de minute înainte de a o scoate din tavă sau tăia.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu