Porţii: 12
Timp de preparare: 1 oră
- 5 ouă
- 350 ml ulei
- 350 grame făină
- 250 grame zahăr pudră
- 1 plic de zahăr vanilat
- 1 linguriţă coajă de lămâie rasă
- 4 piersici sau nectarine (sau alte fructe de sezon)
- 1 lingură rasă scortisoara măcinată sau ghimbir pudră
- 1/2 plic praf de copt (5 grame)
- sare
- Încingeţi cuptorul la 160 de grade (temperatură medie spre mică).
- Spălaţi fructele şi scoateţi-le sâmburele. Tăiaţi fructele în felii (semiluni) groase de 1 centimetru.
- Separaţi albuşurile de gălbenuşuri.
- Faceţi o maioneza din gălbenuşuri şi uleiul adăugat treptat.
- Separat, bateţi ouăle spumă şi încorporaţi în ele zahărul pudră şi cel vanilat.
- Amestecaţi bine făina cu praful de copt pe o farfurie adâncă și adăugați coaja de lămâie şi 1 vârf de cuţit de sare.
- Încorporați, cu ajutorul unui tel, maioneza din gălbenuşuri cu albuşurile bătute spumă.
- Încorporaţi făina amestecând uşor.
- Ungeţi o tavă întinsă cu unt sau ulei şi tapetaţi-o cu făină.
- Turnaţi aluatul şi nivelaţi-l.
- Treceţi fructele prin 2 linguri de făină amestecate cu scorţişoară sau ghimbir. Feliile de fruct se trec prin făină ca să nu lase prea multă zeamă.
- Aşezaţi fructele simetric în aluat pentru a-l putea porţiona ulterior (vezi foto).
- Introduceţi tava la cuptor pentru 30-35 de minute. Verificaţi dacă s-a copt folosind o scobitoare.
Nu tăiaţi prăjitura înainte de răcire.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu