Faceți căutări pe acest blog

make-money-468x60

joi, 15 august 2013

Îngheţată “Pădurea Neagră” (de vişine cu negresă)

Consistentă şi cremoasă, această îngheţată încorporează în ea toate aromele prăjiturii pădurea neagră (vişine, frişcă şi bucăţi de negresă cu ciocolată) legate între ele cu mascarpone, motiv pentru care am botezat-o ca atare. O îngheţată deosebită din toate punctele de vedere, a cărei cremozitate face inutilă folosirea maşinii de îngheţată.

Reţetă: Înghețată Pădurea Neagră

inghetata visine 17 Îngheţată Pădurea Neagră (de vişine cu negresă)




Ingrediente:

  • 250 grame vişine fără sâmburi
  • 250 grame mascarpone
  • 150 ml frişcă
  • 120 grame negresă
  • 8 linguri de zahăr
  • 40 ml vişinată (opţional)

Preparare:

  1. Bateţi frişca.
  2. Tăiaţi negresa cubuleţe.
  3. Pasaţi vişinele cu zahărul şi vişinata până obţineţi un sirop gros.
  4. Amestecaţi piureul de fructe cu mascarpone.
  5. Încorporaţi frişca.
  6. Amestecaţi uşor îngheţata cu cubuleţele de negresă.
  7. Introduceţi la rece pentru minim 4 ore înainte de servire.
Timp de pregătire: 30 minute + 4 ore la congelator
Porții: 6
Îngheţata de vişine cu negresă se serveşte cu sirop de ciocolată.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu