Va invit sa savurati alaturi de mine o prajitura gustoasa si o cana cu cappuccino.
Avem nevoie de:
5 oua
170 gr zahar
300 gr faina
1 plic praf de copt
100 ml ulei
8 linguri lapte
un varf de sare
2 linguri unt pentru uns tava
5 linguri zahar
1 plic zahar vanilat
400 gr rabarbar
4-5 linguri zmeura
o mana de strugurei rosii
Mai intai spalam fructele. Rabarbura trebuie curatata de pielita si taiata in cubulete mici.
Ungem tava cu unt, asezam fructele in tava si presaram zaharul si zaharul vanilat.
Mixam albusurile spuma cu praful de sare folosind mixerul la viteza mare. Adaugam zaharul mixand in continuare apoi adaugam galbenusurile, uleiul si laptele mixand dupa fiecare.
La final adaugam faina amestecata cu praful de copt folosind o spatula.
Turnam compozitia peste fructe in tava si dam tava la cuptorul preincalzit la 175 de grade timp de 30-35 de minute sau pana trece testul cu scobitoarea.
Oprim focul si mai lasam in cuptorul cu usa deschisa timp de 3-5 minute.
Scoatem din cuptor si dupa ce s-a racit putin rasturnam prajitura pe un platou.
Feliem si servim!
Puteti pudra deasupra cu zahar pudra daca vreti mai dulce.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu