Numele nu stiu daca este cel mai potrivit. I-am zis asa pentru a exprima mai bine ce contine...altul nu mi-a venit (inca).
Prin urmare, daca aveti capsune si branza prin frigider acum stiti ce sa faceti cu ele.
Blat 1
1 ou + 1 albus
100 gr lapte
70 gr zahar
60 gr unt
125 gr faina
1 lingurita praf de copt
1/3 lingurita sare
1 lingurita extract de vanilie
Crema
200 gr capsune
1 lingura zahar
Blatul 2 cu branza - Cheesecake
500 gr crema de branza
100 gr smantana dulce
1 lingura amidon
2 oua
1 lingurita extract de vanilie
1 lingura suc de lamaie
100 gr capsune
100 gr zahar
Decor
100 ml smantana dulce
1 lingurita zahar vanilat
capsune
Timp de preparare: 45 min. Timp de coacere: 1 ora 30 min Nr. portii: 10
Pentru blatul 1 mixam untul moale la temperatura camerei cu zaharul pana cand devine ca o crema. Adaugam oul si albusul si mixam bine pana la omogenizare.
Separat amestecam faina cu praful de copt si sarea. Punem alternativ faina si lapte peste compozitia de unt. De data aceasta nu mixam prea mult, doar cat sa obtinem o compozitie omogena. La final adaugam esenta de vanilie si omogenizam.
Preincalzim cuptorul la 180 de grade. Pregatim o tava de diametru 18-20 cm, o tapetam cu hartie de copt si apoi turnam blatul .Coacem prajitura timp de 25-30 de minute, sau pana cand trece testul cu scobitoarea.
Cand este gata scoatem tava din cuptor si mai lasam prajitura timp de 5 minute in tava apoi o transferam pe un gratar. Reducem focul la 160 de grade.
Pentru blatul 2 mixam crema de branza cu smantana timp de 1 minut. Adaugam zaharul si mai mixam timp de 3 minute. Punem ouale, cate unul pe rand si mixam timp de 1 minut dupa fiecare adaugare. La final adaugam amidonul, extractul de vanilie si zeama de lamaie si omogenizam usor.
Turnam compozitia in aceeasi tava. Punem din loc in loc cate o capsuna si apasam usor. Coacem prajitura timp de 1 ora.
Cat timp se coace prajitura putem sa preparam crema. Spalam bine capsunele si le punem pe foc impreuna cu zaharul. Le lasam sa fiarba timp de 5-10 minute pana cand se inmoaie bine si scade zeama. Le pasam usor cu o furculita apoi si lasam crema la racit.
Asamblarea este extrem de simpla. Pe un platou punem mai intai blatul de vanilie apoi crema de capsune, blatul de branza, iar la final ornam cu frisca batuta spuma cu o lingurita zahar vanilat si capsune.
Acum ca e gata prajiturica am s-o trimit repede, repede Corneliei pentru provocarea Dulce Romanie de luna aceasta.
Acum ca e gata prajiturica am s-o trimit repede, repede Corneliei pentru provocarea Dulce Romanie de luna aceasta.
Nu este o prajitura mare, in caz ca o pregatiti pentru mai multe persoane va trebui sa dublati cantitatile si sa folosit o tava mai mare de 26-28 cm.
Aceasta prajitura se taie cel mai bine a doua zi. Este tare buna si aromata. Enjoy!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu