Ingrediente
125 gr unt
100 gr ciocolata neagra
3 oua medii
80 gr zahar
80 gr faina
60 gr nuca macinata
1 lingura cacao neagra
Bezea
3 albusuri
1 praf de sare
130 gr zahar alb
100 gr ciocolata neargra
1 lingura smantana
Timp de pregatire: 40 min Timp de coacere: 50 min. Nr portii: 8-10
Untul il topim impreuna cu ciocolata intr-o oala cu fund gros la foc mic. Cand obtinem o compozitie omogena adaugam si zaharul si amestecam. Luam de pe foc si lasam deoparte 5 minute.
Separat amestecam faina cu cacaoa si nuca macinata. Adaugam ouale pe rand in compozitia de unt si ciocolata si amestecam bine dupa fiecare adaugare. Telul e suficient, nu trebuie sa murdarim mixerul :) Adaugam si ingredientele uscate si omogenizam usor.
Preincalzim cuptorul la 160 de grade. Tapetam o tava rotunda de dimensiuni 20-22cm cu hartie de copt si turnam compozitia de blat. Cand cuptorul e incins introducem tava la cuptor si coacem prajitura in jur de 35 de minute.
Cat timp se coace prajitura trecem la bezea. Ciocolata neagra o topim pe bain marie impreuna cu smantana. Lasam deoparte pana cand se racoreste usor. Daca e nevoie punem vasul in altul cu apa rece.
Albusurile le batem bine cu un praf de sare. Cand s-au transformat intr-o spuma frumoasa incepem sa adaugam zaharul, cate o lingura pe rand. Mixam bine pana cand obtinem o bezea tare si lucioasa.
Adaugam ciocolata topita si racita si amestecam usor, cat sa-i dam un aspect marmorat.
Dupa cele 35 de minute scoatem prajitura din cuptor si marim focul la 200 de grade. Punem bezeaua peste prajitura si introducem la cuptor pentru inca 10-15 minute pana cand bezeaua este ferma.
Lasam prajitura in tava pana la racirea completa, apoi o portionam fara nici un pic de remuscare :P
Se poate servi cu frisca sau inghetata de vanilie, ca sa fie meniul complet :)
Enjoy!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu