Este plina piata de cirese, am mancat aproape zilnic de cand au aparut si parca tot nu m-am saturat de ele. Desi prefer sa le mananc asa, imi plac mult si in deserturi. De data acesta am ales sa le combin cu un desert simplu care stiam ca o sa aiba mare succes la noi. Va recomand cu drag si voua aceste pancakes-uri si o sa vedeti ce mult o sa va placa!
Ingrediente:
Mixam spuma ouale impreuna cu zaharul, apoi si cu uleiul.
Incoporam iaurtul si mixam la viteza mica sa nu ne stropim, branza facuta bucatele cu mana, esenta de rom.
Adaugam zaharul cu pastai de vanilie, praful de copt si faina in ploaie, pana obtinem un aluat putin mai gros decat cel de la clasicele clatite.
Spalam ciresele, le stergem cu un prosopel curat si le scoatem samburii.
Le punem in compozitia de mai sus si amestecam usor cu o lingura.
Ungem o tigaie cu ulei si o incingem.
Ingrediente:
- 2 oua
- 230 gr iaurt natural
- 3 linguri branza de vaci mai cremoasa
- 50 ml ulei
- 5 linguri zahar
- 210-230 gr faina
- 1 praf de copt
- 1 lingurita zahar pudra cu pastai de vanilie
- 1 lingurita esenta rom
- 150 gr cirese
Mixam spuma ouale impreuna cu zaharul, apoi si cu uleiul.
Incoporam iaurtul si mixam la viteza mica sa nu ne stropim, branza facuta bucatele cu mana, esenta de rom.
Adaugam zaharul cu pastai de vanilie, praful de copt si faina in ploaie, pana obtinem un aluat putin mai gros decat cel de la clasicele clatite.
Spalam ciresele, le stergem cu un prosopel curat si le scoatem samburii.
Le punem in compozitia de mai sus si amestecam usor cu o lingura.
Punem cate 2-3 linguri din compozitia de pancakes, o intindem usor si le rumenim pe ambele parti dar la foc mai mic ca sa se poate coace bine.
Le scoatem cu o paleta pe un platou, le lasam sa se racoreaca putin si servim.
Din acesta compozitie mi-au iesit fix 14 bucati!
Pot fi mancate simple, cu dulceata, pudrate cu zahar sau ciocolata topita!
Sa aveti pofta!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu