Capsunele sunt printre fructele mele preferate iar inghetata de capsune, hmmm....e chiar in top. E atat de aromata, are o culoare frumoasa, o textura cremoasa...e mai buna decat orice dulce cu ciocolata (hmm, aici ar putea fi unele discutii).
Prin urmare sa dam atacul la aceasta minunata inghetata. Mai tineti minte inghetata de vanilie de care vorbeam cu ceva vreme in urma? Ei bine, de la aceasta reteta vom face si deliciul nostru de azi.
1/2 cantitate de inghetata de vanilie
400 gr capsune coapte
150 ml iaurt grecesc
150 ml smantana grasa
100 ml lapte de cocos
80 gr zahar pudra
Pentru inceput va trebui sa facem jumatate din cantitatea de inghetata de vanilie, reteta pe care o gasiti aici.
Bun, acum ca treaba este aproape gata - ce a mea ramas e floare la ureche - trecem repede la capsune.
Spalam bine capsunele, le curatam de codite si le scurgem bine de apa. Punem capsunele in blender si le transformam in piure - eu m-am ajutat de blenderul de care va povesteam aici si treaba a fost mai mult ca simpla.
Separat mixam usor smantana cu iaurtul, laptele de cocos si cu zaharul pudra apoi incorporam piureul de capsune si omogenizam. Peste aceasta compozitie turnam mixul obtinut de la inghetata de vanilie si amestecam usor.
Turnam compozitia intr-un recipient numai bun de pus la congelator. Daca aveti masina de inghetata treaba e simpla, va descurcati voi. Eu nu am...asa ca a trebuit sa mai mixez de vreo 3-4 ori in ea la interval de jumatate de ora.
Lasam inghetata la congelator pana la racirea completa, apoi se poate servi alaturi de capsune proaspete si frunzulite de menta.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu