Din nou capsune. De data aceasta intr-un dulce care poate fi consumat ca atare, sau poate fi folosit pentru multe alte bunatati cum ar fi cheesecakes, torturi, tarte, brownies...sau orice altceva va trece prin cap si care merge in combinatie cu capsune.
Reteta am gasit-o aici si mi s-a parut interesanta. Eu am omis cativa pasi de acolo, cum ar fi faptul ca piureul de capsune trebuie strecurat. Eu l-am lasat asa, nu am vrut sa pierd nimic din bunatatea fructelor astea (pe care le iubesc, dar stiti voi deja :P)
Ingrediente
300 gr capsune
1 lingura apa
1 lingura zeama de lamaie
100 gr zahar
2 oua
90 gr unt
Timp de preparare: 20 min.
Capsunele se pun pe foc impreuna cu apa si lamaia. Se lasa timp de cateva minute pana cand se inmoaie bine apoi stingem focul si dam putin la rece. Cand s-au mai racorit putin le trecem prin blender si le transformam in piure.
Punem piureul din nou pe foc. Ouale le mixam cu zaharul pana cand se deschid la culoare. Punem 2-3 linguri din piureul de capsune (fierbinte) peste oua si mixam bine. Apoi procedam invers, punem compozitia de oua peste piureul de capsune. Lasam amestecul la foc mic si amestecam continuu.
Adaugam si untul taiat cubulete si mai lasam pe foc timp de 10 minute. In tot acest timp trebuie sa amestecam - cu telul - pentru a nu se taia/branzi compozitia. La final vom obtine o compozitie gen budinca. Turnam curdul intr-un recipient steril si-l acoperim cu folie alimentara. Dam la rece.
Curdul poate fi pastrat la frigider si timp de 2 luni - dar mare mirare daca rezista atat timp fara a fi consumat:)
Eu am pregatit cateva bunatati cu el si vi le voi prezenta in curand.
Enjoy!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu