Reteta asta e una usoara de tot, se face foarte repede, se mananca tot repede (asta pentru ca e buna :P) si e tare aromata.
Ingrediente
400 gr creveti
1 lingura ulei
1 lingura suc de lamaie
1/2 lingurita sare
Mini fritate
2 cani mazare congelata
200 gr branza feta
1 lingurita menta
4 cepe verzi mici
1/2 legatura marar
2/3 cana faina
1/2 cana lapte gras
2 oua
sare
piper
Sos de smantana
200 gr smantana grasa
1 praf de sare
1 lingurita menta tocata marunt
Crevetii, congelati sau nu, se spala bine si apoi se lasa la scurs. Cand s-au scurs bine de apa se incinge o tigaie antiaderenta, se adauga lingura de ulei apoi crevetii si se calesc putin, cateva minute pana cand se inmoaie. Se adauga sarea si sucul de lamaie, se mai lasa un minut pe foc apoi stingem focul si lasam crevetii acoperiti.
Nici pentru fritatta treaba nu e foarte complicata. Mazarea congelata o punem in blender impreuna cu laptele. O maruntim dar nu de tot, astfel incat sa mai ramana bucati de mazare sesizabile in compozitie.
Peste crema de mazare adaugam branza feta maruntita, ceapa verde tocata marunt, mararul, menta tocata, faina, ouale si framantam un fel de aluat...o sa iasa ceva asemanator cu aluatul de pancakes, putin mai gros. La final potrivim de gust cu sare si piper.
Incingem, din nou, o tigaie antiaderenta, o ungem cu foarte putin ulei. Cu o lingura luam din aluat si punem in tigaie din loc in loc cate o mini-fritatta. Le coacem 2-3 minute pe o parte, pana se rumenesc frumos, apoi le intoarcem si le mai lasam tot 2-3 minute. Cand sunt gata le scoatem pe o farfurie intinsa, fara sa le suprapunem.
Pentru sos treaba e si mai simpla. Mai are rost sa spun ca se mixeaza smantana cu sarea si menta pana cand devine usor spumoasa? Nu, nu cred ca mai spun :D
Pentru servire am ales varianta din imagini. Pe fiecare fritatta punem cate o lingurita de smantana iar deasupra punem cate 1-2 creveti. Servim cu mare pofta pentru ca e combinatie tare buna. Mie mi s-a parut ca mazarea merge minunat alaturi de creveti si sosul aromat cu menta.
Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu