Faceți căutări pe acest blog

make-money-468x60

luni, 10 iunie 2013

Ştrudel cu banane şi ciocolată

O reţetă de desert foarte rapidă, numai bună de potolit pofta de dulce. Decadenta ciocolată topită din acest ştrudel face pereche perfectă cu consistenţa cremoasă a bananei.
Porţii: 4
Timp ce preparare: 30 minute
strudel banane 19 Ştrudel cu banane şi ciocolată
Ingrediente:
  • 4-5 foi de plăcintă
  • 2 banane
  • 80 grame ciocolată neagră (granule sau tăiată din cuţit)
  • 60 grame unt topit
  • 2 linguri zahăr pudră
Preparare:
  1. Încingeţi cuptorul la 220 de grade Celsius.
  2. Topiţi untul într-o crăticioară.
  3. Decojiţi bananele.
  4. Ungeţi o tavă cu puţin unt.
  5. Întindeţi o foaie de plăcintă în tavă şi ungeţi-o cu unt, cu ajutorul unei pensule.
  6. Adăugaţi următoarea foaie peste prima şi ungeţi din nou cu unt. Continuaţi la fel cu celelalte.
  7. Tăiaţi ciocolata din cuţit (dacă nu e pastile/granule).
  8. Puneţi bananele una lângă alta, pe lat, peste foile de plăcinte, aproape de margine.
  9. Adăugaţi ciocolată între şi pe lângă cele două banane.
  10. Pliaţi marginile aluatului, pe lung (vezi foto).
  11. Rulaţi foile.
  12. Puneţi strudelul în tavă cu punctul de închidere a foilor în jos.
  13. Faceţi 3-4 tăieturi pe suprafaţa ştrudelului.
  14. Ungeţi ştrudelul cu restul de unt topit.
  15. Introduceţi la cuptor pentru 13-15 minute, până când ciocolata este topită şi aluatul rumenit.
  16. Scoateţi ştrudelul şi pudraţi-l cu zahăr.
Dacăvreţi ca ştrudelul să fie mai moale şi mai puţin casant, puteţi acoperi tava, după ce aţi scos-o din cuptor, cu un şervet din pânză.
Ştrudelul se serveşte cald sau rece, simplu, cu frişcă bătută sau îngheţată de vanilie.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu