Faceți căutări pe acest blog

make-money-468x60

luni, 10 iunie 2013

Căpşuni în ciocolată

Simbol al răsfăţului (alături de o cupă de şampanie), căpşunile trase în ciocolată se pot cosuma ca atare, ca o gustare dulce, sau pot decora torturi sofisticate. O reţetă simplă de tot.
Porţii: 20
Timp de preparare: 15 minute (plus 1 oră la rece)
capsuni in ciocolata Căpşuni în ciocolată
Ingrediente:
  • 20 de căpşuni mari, bine coapte
  • 200 grame ciocolată de menaj (minim 52% caco)
  • 1 lingură de ulei
Preparare:
  1. Spălaţi şi ştergeţi bine fructele.
  2. Topiţi ciocolata în bain marie.
  3. Încorporaţi uleiul în ciocolată.
  4. Luaţi ciocolata de pe foc (dar lăsaţi-o deasupra vaporilor).
  5. Treceţi fiecare căpşună prin ciocolată.
  6. Puneţi fructele trase în ciocolată pe o farfurie din ceramică (porţelan), sticlă sau plastic.
  7. Introduceţi la rece pentru 1 oră.
Pentru că ciocolata este caldă, folosiți o furculiță mică de desert pentru a trece căpșunile prin ciocolată.
Căpşunile în ciocolată se servesc ca tare sau se pot folosi ca decoruri comestibile pentru alte deserturi.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu