Notă: Dacă vă grăbiţi, puteţi cumpăra doi salcâmi cu flori cu tot
Timp de preparare: 30 minute
Ingrediente:
- 24-30 flori de salcâm (cu tot cu codiţă)
- 5 linguri de zahăr
- 2 ouă
- 2 linguri de ulei
- 1 cană de lapte gras (250 ml)
- 1 cană de făină
- coaja rasă de la o lămâie
- 1 vârf de cuţit de sare
- 4-6 linguriţe miere (preferabil de salcâm)
- ulei pentru prăjit
- Spălaţi florile de salcâm, cu grijă, sub jet de apă rece pentru a convinge locatarii (insectele) să-şi părăsească locuinţa pe care o ocupă abuziv:).Nu exageraţi totuşi cu apa deoarece florile îşi vor pierde din parfum.
- Scuturați florile de excesul de apă şi lăsaţi-le să se zvânte până faceţi aluatul.
- Spargeţi ouăle într-un vas adânc.
- Adăugaţi zahărul şi sarea şi bateţi-le până când granulele prind a se dizolva.
- Adăugaţi coaja de lămâie rasă, laptele, uleiul şi încorporaţi cu grijă făina pentru a nu face cocoloaşe, folosind un tel.
- Amestecaţi cu telul pentru a obţine un aluat subţire de clătite.
- Încingeţi uleiul într-o tigaie, la temperatură medie spre mare (190 de grade).
- Treceţi florile de salcâm prin aluat, ţinându-le de codiţă.
- Rumeniţi florile de salcâm pe ambele părţi.
- Scoateţi florile şi lăsaţi-le la scurs pe hârtie absorbantă.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu