Faceți căutări pe acest blog

make-money-468x60

luni, 10 iunie 2013

Flori de salcâm în aluat

Numite uneori şi clătite sau gogoşi din flori de salcâm, acest desert simplu şi delicat, sezonier prin excelenţă, este de un rafinament bulversant. Florile de salcâm, utilizate atât în industria farmaceutică cât şi în cea a parfumurilor, îşi împrăştie timp de o săptămână pe an aroma năucitoare, înnebunind oameni şi albine deopotrivă. Acest desert reuşeşte să surprindă exact momentul de maximă intensitate a acestor flori minune. Un mic dejun rar!
Notă: Dacă vă grăbiţi, puteţi cumpăra doi salcâmi cu flori cu tot icon smile Flori de salcâm în aluat




Porţii: 4-6
Timp de preparare: 30 minute
flori salcam 20 Flori de salcâm în aluat
Ingrediente:
  • 24-30 flori de salcâm (cu tot cu codiţă)
  • 5 linguri de zahăr
  • 2 ouă
  • 2 linguri de ulei
  • 1 cană de lapte gras (250 ml)
  • 1 cană de făină
  • coaja rasă de la o lămâie
  • 1 vârf de cuţit de sare
  • 4-6 linguriţe miere (preferabil de salcâm)
  • ulei pentru prăjit
Preparare:
  1. Spălaţi florile de salcâm, cu grijă, sub jet de apă rece pentru a convinge locatarii (insectele) să-şi părăsească locuinţa pe care o ocupă abuziv:).
    Nu exageraţi totuşi cu apa deoarece florile îşi vor pierde din parfum.
  2. Scuturați florile de excesul de apă şi lăsaţi-le să se zvânte până faceţi aluatul.
  3. Spargeţi ouăle într-un vas adânc.
  4. Adăugaţi zahărul şi sarea şi bateţi-le până când granulele prind a se dizolva.
  5. Adăugaţi coaja de lămâie rasă, laptele, uleiul şi încorporaţi cu grijă făina pentru a nu face cocoloaşe, folosind un tel.
  6. Amestecaţi cu telul pentru a obţine un aluat subţire de clătite.
  7. Încingeţi uleiul într-o tigaie, la temperatură medie spre mare (190 de grade).
  8. Treceţi florile de salcâm prin aluat, ţinându-le de codiţă.
  9. Rumeniţi florile de salcâm pe ambele părţi.
  10. Scoateţi florile şi lăsaţi-le la scurs pe hârtie absorbantă.
Florile de salcâm în aluat se servesc calde sau la temperatura camerei, unse cu miere şi acompaniate de o cană de lapte.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu