Porţii: 4
Timp de preparare: 30 minute (plus 2 ore la rece)
Ingrediente:
- 450 ml smântână dulce
- 200 ml lapte
- 60 grame de zahăr
- 1 lingură de gelatină (20 grame)
- 1 plic zahăr vanilat (opţional)
- 1 vârf de cuţit de sare
- 1 lingură de ulei
pentru sirop
- 100 grame de zahăr (sau mai mult dacă sosul o cere)
- 300 grame fructe de pădure (proaspete sau congelate)
- 1 portocală
- 1 vârf de cuţit scorţişoară
- 1 linguriţă rasă piper proaspăt măcinat
- Încălziţi într-un vas laptele şi smântâna dulce la foc mic.
- Adăugaţi zahărul şi zahărul vanilat şi lăsaţi să fiarbă timp de 1 minut.
- Luaţi vasul de pe foc şi adăugaţi granulele de gelatină. Amestecaţi bine şi lăsaţi să se dizolve gelatina şi să se răcească lichidul timp de 10-15 minute.
- Ungeţi 4 forme conice, ceşti de cafea sau vase ramekin cu puţin ulei.
- Turnaţi panna cotta în forme.
- După ce lichidul s-a răcit, introduceţi cupele la rece pentru minim 2 ore.
- Preparaţi siropul.
- Extrageţi sucul din portocală.
- Puneţi la fiert sucul de portocală împreună cu fructele, zahărul şi scorţişoara şi 1 cană de apă.
- Fierbeţi sosul timp de 30 de minute la foc mic.
- Pasaţi şi strecuraţi siropul.
- Adăugaţi piperul şi răciţi siropul.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu