Faceți căutări pe acest blog

make-money-468x60

luni, 10 iunie 2013

Mousse de ciocolată cu cafea

O cremă-spumă de ciocolată fină, ideală pentru a fi servită ca atare, la pahar, dar şi pentru a fi folosită pentru alte prăjituri sau torturi. Ingredientele de calitate sunt cheia acestei reţete de origine italiană.
Porţii: 4
Timp de preparare: 30 de minute
cupe cioco Mousse de ciocolată cu cafea
Ingrediente:
  • 150 grame ciocolată neagră (minim 52% cacao)
  • 170 grame mascarpone
  • 200 grame smântână dulce grasă (32% grăsime)
  • 2 linguri zahăr pudră
  • 6 linguri espresso concentrat, rece
  • biscuiţi pentru servit
Preparare:
  1. Rupeţi ciocolata sau tocaţi-o din cuţit.
  2. Topiţi ciocolata într-un vas bain-marie, amestecaţi până se topeşte bine şi luaţi-o de pe foc.
  3. Separat, bateţi mascarpone cu zahărul până obţineţi o spumă în care încorporaţi cafeaua şi ciocolata topită şi răcită.
  4. Bateţi smântâna dulce până obţineţi o frişcă consistentă.
    Nu bateţi smântâna exagerat de mult după ce începe să se lege deoarece riscaţi ca grăsimile să se separe şi să obţineţi unt.
  5. Încorporaţi frişca în amestecul de ciocolată.
  6. Turnaţi crema în 4 cupe sau ceşti adânci.
  7. Decoraţi cu biscuiţi tocaţi şi/sau ciocolată rasă.
  8. Introduceţi la rece până la servire.
Mousse-ul de ciocolată cu cafea se serveşte ca atare sau pentru prăjituri şi torturi.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu