Faceți căutări pe acest blog

make-money-468x60

luni, 10 iunie 2013

Cremă de lămâie

O rețetă cu adevărat deosebită. Un adevărat paradox deoarece este pe cât de simplă, pe atât de rafinată. Cu doar 3 ingrediente (fără a pune la socoteală și puțină sare) și cu un timp de execuție redus o să obțineți un desert cu adevărat deosebit.
Porții: 3
Timp de preparare: 15 minute (plus 3 ore la rece)
crema lamaie 01 Cremă de lămâie
Ingrediente:
  • 300 ml smântână dulce (minim 30% grăsime)
  • 2 lămâi
  • 80 grame de zahăr
  • 1 vârf de cuțit sare

Preparare:
  1. Spălați bine lămâiile și răzuiți coaja uneia dintre ele.
  2. Extrageți zeama din lămâii.
  3. Puneți la fiert smântâna dulce împreună cu zahărul, coaja de lămâie și un vârf de cuțit de sare.
  4. Fierbeți la foc mic 4-5 minute, amestecând continuu.
  5. Luați de pe foc smântâna și strecurați-o.
  6. Adăugați, amestecând constant, zeama de lâmâie – crema nu mai este pe foc. Crema va începe să se îngroașe.
    Gustați după ce ați încorporat jumătate din sucul de lămâie. În funcție de dimensiunea și tipul lămâilor, s-ar putea să fie suficient.
  7. Turnați crema în 3 pahare pentru servire.
  8. Introduceți la rece pentru minim 3 ore înainte de servire.
    Dacă păstrați crema de lămâie peste noapte, scoateți-o cu 10 minute de la rece înainte de servire pentru a-și recăpăta consistența fină.

    Crema de lămâie se servește rece, cu pișcoturi, biscuiți cu migdale sau fructe de pădure. Este ideală ca desert după preparate picante.
    crema lamaie 02 Cremă de lămâie

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu