Porții: 3
Timp de preparare: 15 minute (plus 3 ore la rece)
Ingrediente:
- 300 ml smântână dulce (minim 30% grăsime)
- 2 lămâi
- 80 grame de zahăr
- 1 vârf de cuțit sare
Preparare:
- Spălați bine lămâiile și răzuiți coaja uneia dintre ele.
- Extrageți zeama din lămâii.
- Puneți la fiert smântâna dulce împreună cu zahărul, coaja de lămâie și un vârf de cuțit de sare.
- Fierbeți la foc mic 4-5 minute, amestecând continuu.
- Luați de pe foc smântâna și strecurați-o.
- Adăugați, amestecând constant, zeama de lâmâie – crema nu mai este pe foc. Crema va începe să se îngroașe.Gustați după ce ați încorporat jumătate din sucul de lămâie. În funcție de dimensiunea și tipul lămâilor, s-ar putea să fie suficient.
- Turnați crema în 3 pahare pentru servire.
- Introduceți la rece pentru minim 3 ore înainte de servire.Dacă păstrați crema de lămâie peste noapte, scoateți-o cu 10 minute de la rece înainte de servire pentru a-și recăpăta consistența fină.
Crema de lămâie se servește rece, cu pișcoturi, biscuiți cu migdale sau fructe de pădure. Este ideală ca desert după preparate picante.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu