Porții: 2o bucăți
Timp de preparare: 30 minute
Ingrediente:
- 360 grame faină
- 300 grame zahăr pudră
- 150 grame de unt gras (min 80%)
- 2 ouă
- coaja de la o portocală, rasă
- coaja de la o lămâie, rasă
- 1 plic praf de copt
- 1 plic zahăr vanilat
- 1 vârf de cuțit de sare
- Încingeți cuptorul la 180 de grade Celsius (temperatura medie spre mare).
- Puneți într-un robot de bucătărie faina împreună cu zahărul, sarea, zahărul vanilat, praful de copt, coaja de lămâie și cea de portocale, sarea.
- Mixați 30 de secunde.
- Adăugați untul tăiat cuburi și ouăle și mixați până obțineți un aluat tare dar omogen. Nu mixați exagerat de mult.Dacă nu aveți mixer de bucătărie, puteți frământa aluatul cu mâna.
- Formați biscuiți din mână, de dimensiunea gurii unui pahar de apă, groși de 5-6 milimetri. Nu vă străduiți prea mult deoarece se vor finisa singuri, în cuptor.
- Puneți la copt biscuiții într-o tavă, pe foaie de copt (pergament), la distanță de 2 centrimetri unul de celălalt.
- Coaceți pentru 8-10 minute până cînd devin aurii.
- Scoateți biscuiții și lăsați-i să se răcească.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu