Faceți căutări pe acest blog

make-money-468x60

luni, 10 iunie 2013

Biscuiți cu lămâie și portocală

O rețetă de biscuiți/fursecuri cu gust de iarnă, foarte la îndemână când e vorba de un dulce rapid. Ideali alături de o cană de lapte cald, acești biscuiți sunt gata într-o jumătate de oră. Minunați pentru a fi dăruiți.
Porții: 2o bucăți
Timp de preparare: 30 minute
biscuiti portocale Biscuiți cu lămâie și portocală





Ingrediente:
  • 360 grame faină
  • 300 grame zahăr pudră
  • 150 grame de unt gras (min 80%)
  • 2 ouă
  • coaja de la o portocală, rasă
  • coaja de la o lămâie, rasă
  • 1 plic praf de copt
  • 1 plic zahăr vanilat
  • 1 vârf de cuțit de sare
Preparare:
  1. Încingeți cuptorul la 180 de grade Celsius (temperatura medie spre mare).
  2. Puneți într-un robot de bucătărie faina împreună cu zahărul, sarea, zahărul vanilat, praful de copt, coaja de lămâie și cea de portocale, sarea.
  3. Mixați 30 de secunde.
  4. Adăugați untul tăiat cuburi și ouăle și mixați până obțineți un aluat tare dar omogen. Nu mixați exagerat de mult.
    Dacă nu aveți mixer de bucătărie, puteți frământa aluatul cu mâna.
  5. Formați biscuiți din mână, de dimensiunea gurii unui pahar de apă, groși de 5-6 milimetri. Nu vă străduiți prea mult deoarece se vor finisa singuri, în cuptor.
  6. Puneți la copt biscuiții într-o tavă, pe foaie de copt (pergament), la distanță de 2 centrimetri unul de celălalt.
  7. Coaceți pentru 8-10 minute până cînd devin aurii.
  8. Scoateți biscuiții și lăsați-i să se răcească.
Biscuiții se păstrează, în cutii închise, la loc răcoros, timp de aproximativ 7-8 zile.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu