Faceți căutări pe acest blog

make-money-468x60

luni, 10 iunie 2013

Brioşe cu caise

briose cu caise Brioşe cu caise
Cea mai ieftină şi mai simplă reţetă de brioşe din lume. Dacă dispuneţi şi de un blender sau mixer de bucătărie, rezultatul e garantat. Urmăriţi filmul demonstrativ de la finalul reţetei pentru a realiza acest aluat simplu.
Porţii: 20 bucăţi
Timp de preparare: 45 de minute

Ingrediente:
  • 10 caise
  • 5 ouă
  • 300 ml ulei
  • 300 grame făină
  • 300 grame zahăr
  • 1 plic zahăr vanilat
  • 1/2 pachet praf de copt
  • coaja rasă de la o lămâie
  • 1 vârf de cuţit de sare
Preparare:
  1. Încingeţi cuptorul la 190 de grade (temperatură medie spre mare).
  2. Spălaţi şi ştergeţi caisele. Îndepărtaţi-le sâmburii şi tăiaţi-le în cuburi mari.
  3. Bateţi ouăle cu uleiul până obţineţi o cremă. Puteţi folosi un blender sau un mixer de mână.
  4. Adăugaţi praful de copt, zahărul, zahărul vanilat, coaja de lămâie şi sarea. Amestecaţi până se dizolvă granulele.
  5. Încorporaţi făina cu ajutorul unui tel.
  6. Puneţi câte o lingură de aluat în formele de hârtie şi adăugaţi deasupra 4-5 cuburi de caise. Împingeţi uşor, cu degetele, bucăţile de fruct în aluat.
  7. Introduceţi la cuptor pentru 18-20 de minute.
Brioşele cu caise se consumă ca atare alături de ceaiuri, lapte, cacao cu lapte, cafea cu lapte etc.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu