Faceți căutări pe acest blog

make-money-468x60

luni, 10 iunie 2013

Gem de roşii

O apariţie probabil surprinzătore pentru unii, gemul de roşii este o modalitate excelentă de a folosi surplusul roşiilor în plin sezon. Ieftin şi uşor de preparat, acest gem este o delicatesă cu accente exotice date de scorţişoară şi ghimbir. Conţinutul ridicat în licopen (o fitochimicală cu proprietăţi antioxidante) din roşii face ca acest gem să fie nu doar gustos ci şi sănătos.
Porţii: aproximativ 3-4 kilograme
Timp de preparare: 120 de minute
dulceata rosii Gem de roşii
Ingrediente:
  • 6 kilograme de roşii bine coapte
  • 2 kilograme de zahăr
  • 3 lămâi
  • 1 lingură rasă pudră de scorţişoară
  • 1 linguriţă de ghimbir pudră
Preparare:
  1. Spălaţi bine roşiile şi tăiaţi-le cuburi.
  2. Treceţi roşiile prin maşina pentru bulion cu sită pentru a separa pulpa de coji şi seminţe. Ar trebui să obţineţi cam 4-4,5 kilograme de suc.
  3. Fierbeţi sucul de roşii, la foc mic, până scade aproape la jumătate.
  4. Spălaţi bine lămâile şi răzuiţi-le coaja. Doar partea galbenă.
  5. Extrageţi sucul lămâilor.
  6. Adăugaţi peste sucul de roşii coaja şi zeama de lămâie, scorţişoara, ghimbirul şi zahărul.
  7. Fierbeţi amestecând constant aproximativ 30-50 de minute până când s-a legat într-un sos consistent.
  8. Sterilizaţi borcanele.
  9. Turnaţi gemul în borcanele încălzite, înfiletaţi capacul şi răsturnaţi-le cu capul în jos.
  10. Acoperiţi borcanele cu pături şi lăsaţi-le să se răcească lent până a doua zi.
Cantitatea de zahăr diferă în funcţie de soiul roşiilor, gradul de coacere şi gustul dumneavoastră. Adăugaţi-l treptat pentru a ajunge la gustul dorit.
Gemul de roşii se foloseşte la fel ca orice alt gem, pentru tartine, prăjituri şi alte deserturi.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu