Tort diplomat
- 4 oua
- 270g zahar
- 30g gelatina (3 plicuri)
- 300ml lapte
- 2 pliculete zahar vanilat
- un praf sare
- 500g frisca lichida
- 1 cutie compot ananas
- 50g mix de fructe confiate
- o rulada cu crema de fructe sau piscoturi.
Mod de preparare:
- Se bat ouale cu zahrul si cu un praf de sare pana se deschid la culoare.
- Adaugam laptele, amestecam bine, punem pe foc si amestecam incontinuu.
- Intre timp punem gelatina la inmuiat in apa rece (adaugam apa cam doua degete peste gelatina).
- Adaugam gelatina peste compozitia de calda de oua si lapte, amestecam bine.
- Mixam frisca si o adaugam peste compozitia de mai sus dupa ce s-a racit foarte bine.
- Tapetam o forma cu folie alimentara.
- Asezam pe marginea formei felii de rulada sau piscoturi.
- Turnam un strat de compozitie dupa care adaugam un strat de ananas foarte bine scurs de zeama si niste fructe confiate.
- Turnam iar din compozitie, adaugam fructe si la final, ultimul strat sa fie de compozitie.
- Dam la rece cateva ore dupa care il rasturnam pe un platou, il ornam cu frisca si cu fructe dupa imaginatia fiecaruia.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu