Tort cappucino cu ciocolata alba
Incepand de luna aceasta iau parte la un nou proiect numit Bucatarul curajos. Reteta dulce propusa de Paula este Cappucino-chocolate-cake.
Ingrediente:
Blat:
- 100 gr unt
- 200 gr zahar
- 3 oua mari
- 50 ml lapte
- 175 gr faina
- 50 gr cacao
- 1 plic praf de copt
- 1/2 lingurita sare
- 6 lg cafea fierbinte
- 1/2 lingurita scortisoara
Crema:
- 100 gr ciocolata alba
- 200 gr frisca lichida
- 1 lingura cafea tare
- 1 lingurita esenta de vanilie
Mod de preparare:
- In primul rand toate ingredientele trebuie sa aiba aceeasi temperatura.
- Incalzim cuptorul la 180 de grade.
- Mixam untul cu zaharul pana devine cremos.
- Adaugam ouale si mixam dupa fiecare cate un minut.
- Amestecam intr-un vas separat cacaoa, praful de copt, sare si scortisoara.
- Punem jumatate din compozitia de faina peste cea de oua si unt si amestecam usor.
- Turnam laptele si amestecam usor dupa care adaugam si restul de faina.
- La final adaugam si cafeaua-6 linguri si amestecam.
- De preferat ar fi sa coacem blatul in doua forme cu diametrul de 17cm, eu asa am facut.
- Impartim compozitia in cele doua tavi tapetate pe fund cu hartie de copt iar pe laterale unse cu unt si tapetate cu cacao.
- Coacem cam 25-30 de minute.
- La 25 de minute facem proba cu scobitoare si daca mai e nevoie mai lasam in cuptor.
- Le lasam sa sa receasca 10 minute in tavi dupa care le scoatem pe un gratar si le lasam sa se raceasca bine.
- Intre timp ne ocupam si de crema mai ales ca trebuie sa stea la congelator cel putin jumatate de ora.
- Punem intr-un vas la bain marie 100ml frisca lichida si adaugam ciocolata si lasam pana se topeste ciocolata iar compozitia este omogena, o luam de pe foc si adaugam esenta de vanilie.
- O lasam la racit, dupa care o punem la rece pentru cel putin 30 de minute.
- Mixam restul de frisca cu jumatate de lingurita de zahar vanilat.
- Scoatem crema din congelator si o mixam foarte bine, apoi adaugam frisca putin cate putin si lingura de cafea.
- Punem primul blat pe un platou, adaugam jumatate din crema, punem si cel de al doilea blat si retul de crema.
- Inainte de servire presaram peste stratul de crema, cacao si scortisoara.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu