Tort de piscoturi cu cappuccino
Bine v-am regasit in 2013! Sper ca acest an sa imi aduca si sa va aduca tot ce e mai bun!
Incepem cum altfel decat cu un tort dedicat noului an. Simplu si rapid cu gust aromat de cafea. Cred ca v-am convins din nou ca merita facut, mai ales in momente cand nu avem foarte mult timp la dispozitie pentru a pregati ceva dulce.
Avem nevoie de:
- 350-400 gr piscoturi
Crema:
- 1 plic budinca de ciocolata
- 400 ml lapte
- 3 linguri zahar
- 3-4 linguri cappuccino clasic
- 125 gr unt
Pentru insiropat: 2 cani de cafea slaba cu 4 lingurite zahar pudra
Pentru ornat:
- 200 ml frisca lichida indulcita
Incepem cum altfel decat cu un tort dedicat noului an. Simplu si rapid cu gust aromat de cafea. Cred ca v-am convins din nou ca merita facut, mai ales in momente cand nu avem foarte mult timp la dispozitie pentru a pregati ceva dulce.
Avem nevoie de:
- 350-400 gr piscoturi
Crema:
- 1 plic budinca de ciocolata
- 400 ml lapte
- 3 linguri zahar
- 3-4 linguri cappuccino clasic
- 125 gr unt
Pentru insiropat: 2 cani de cafea slaba cu 4 lingurite zahar pudra
Pentru ornat:
- 200 ml frisca lichida indulcita
- 4 lingurite cappuccino
- 3 lingurite apa fierbinte
Glazura:
- 50 gr ciocolata neagra
- 1 lingurita unt
Pregatim mai intai budinca dupa instructiunile de pe ambalaj dar cu catitatile de lapte si zahar de mai sus. In momentul in care incepe sa fiarba adaugam cele 3-4 linguri de cappuccino si amestecam bine. Luam de pe foc, adaugam untul taiat bucatele si amestecam pana se topeste untul. Lasam la racit amestecand din cand in cand.
Luam o forma de cozonac si o tapetam cu folie alimentara. Turnam cafeaua indulcita intr-un bol apoi trecem pe rand piscoturile prin cafea si asezam primul strat in tava. Peste piscoturi, punem un strat de crema apoi inca unul de piscoturi insiropate, si tot asa pana la 4 randuri de piscoturi si 3 de crema. Ultimul rand de piscoturi il punem invers.- 50 gr ciocolata neagra
- 1 lingurita unt
Pregatim mai intai budinca dupa instructiunile de pe ambalaj dar cu catitatile de lapte si zahar de mai sus. In momentul in care incepe sa fiarba adaugam cele 3-4 linguri de cappuccino si amestecam bine. Luam de pe foc, adaugam untul taiat bucatele si amestecam pana se topeste untul. Lasam la racit amestecand din cand in cand.
Dam la frigider timp de o ora.
Scoatem din frigider si rasturnam pe o tava/plansa.
Mixam frisca. Cele 4 lingurite de cappuccino le frecam cu 3 lingurite de apa fierbinte pana se topeste cappuccino. Turnam peste frisca si mixam pana la omogenizare. Punem deoparte 2 linguri.
Imbracam tortul in frisca aromata.
Ciocolata o topim pe baie de aburi impreuna cu untul. Turnam ciocolata topita intr-o punguta gaurita si ornam tortul. Ciocolata ramasa am amestecat-o cu cele 2 linguri de frisca puse deoparte si am ornat.
Un tort foarte rapid de facut si cu o aroma super buna de cafea si cappuccino!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu