Prajitura cu nuca si caramel
Inca nu am terminat cu seria prajiturilor pentru Craciun :)). Oricum sunt prajituri recomandate si pentru alte evenimente, deci nu e nici o problema ca le postez mai tarziu.
Prajitura aceasta este cu nuca si caramel, o combinatie foarte delicioasa.
Avem nevoie de:
Pentru blat:
6 oua
150 gr zahar
150 gr faina
150 gr nuca macinata
4 linguri apa fierbinte
1 plic praf de copt
150 ml ulei
un varf cutit de sare
Crema
1 cana zahar
1 cana apa
3 linguri faina
1 ou + 3 linguri zahar
125 gr unt
Glazura:
100 gr ciocolata
4 linguri frisca lichida
1 lingurita unt
100 gr nuca taiata si prajita
Blat: mixam albusurile cu un varf de sare pana devin spuma. Adaugam zaharul si mai mixam cateva minute, apoi adaugam treptat galbenusurile, apa si uleiul mixand in continuare. La final adaugam, amestecand cu o spatula, faina amestecata cu praful de copt si apoi nuca macinata.
Turnam intr-o tava tapetata cu hartie de copt si dam la cuptorul preincalzit la 175 de grade timp de 30-35 minute. Verificam cu o scobitoare daca blatul este copt.
Scoatem din cuptor si lasam la racit. (Blatul se poate face cu o zi inainte pentru ca se taie mult mai usor a doua zi)
Crema: caramelizam zaharul pana devine auriu. Turnam peste zaharul caramelizat apa (atentie mare la aburi) si lasam pe foc pana se topeste caramelul apoi luam de pe foc si lasam la racit.
Separat mixam oul cu cele 3 linguri de zahar, adaugam faina si apoi siropul de zahar racit.
Punem pe foc mic si amestecam pana se ingroasa si devine ca o bucinca.
Luam de pe foc si adaugam untul amestecand pana se topeste. Lasam la racit.
Blatul il taiem in trei. Ungem prima foaie cu jumatate din crema, asezam a doua foaie si intindem restul de crema peste care asezam a treia foaie.
Glazura: topim pe baie de aburi ciocolata facuta bucatele si amestecata cu frisca si untul. Amestecam bine pana se topeste ciocolata.
Turnam glazura peste prajitura si nivelam.
Deasupra presaram nuca prajita si maruntita. Apasam usor cu palmele sa intre putin nuca in glazura.
Dam la frigider aprox o ora inainte se servire.
Prajitura aceasta este cu nuca si caramel, o combinatie foarte delicioasa.
Avem nevoie de:
Pentru blat:
6 oua
150 gr zahar
150 gr faina
150 gr nuca macinata
4 linguri apa fierbinte
1 plic praf de copt
150 ml ulei
un varf cutit de sare
Crema
1 cana zahar
1 cana apa
3 linguri faina
1 ou + 3 linguri zahar
125 gr unt
Glazura:
100 gr ciocolata
4 linguri frisca lichida
1 lingurita unt
100 gr nuca taiata si prajita
Blat: mixam albusurile cu un varf de sare pana devin spuma. Adaugam zaharul si mai mixam cateva minute, apoi adaugam treptat galbenusurile, apa si uleiul mixand in continuare. La final adaugam, amestecand cu o spatula, faina amestecata cu praful de copt si apoi nuca macinata.
Turnam intr-o tava tapetata cu hartie de copt si dam la cuptorul preincalzit la 175 de grade timp de 30-35 minute. Verificam cu o scobitoare daca blatul este copt.
Scoatem din cuptor si lasam la racit. (Blatul se poate face cu o zi inainte pentru ca se taie mult mai usor a doua zi)
Crema: caramelizam zaharul pana devine auriu. Turnam peste zaharul caramelizat apa (atentie mare la aburi) si lasam pe foc pana se topeste caramelul apoi luam de pe foc si lasam la racit.
Separat mixam oul cu cele 3 linguri de zahar, adaugam faina si apoi siropul de zahar racit.
Punem pe foc mic si amestecam pana se ingroasa si devine ca o bucinca.
Luam de pe foc si adaugam untul amestecand pana se topeste. Lasam la racit.
Blatul il taiem in trei. Ungem prima foaie cu jumatate din crema, asezam a doua foaie si intindem restul de crema peste care asezam a treia foaie.
Glazura: topim pe baie de aburi ciocolata facuta bucatele si amestecata cu frisca si untul. Amestecam bine pana se topeste ciocolata.
Turnam glazura peste prajitura si nivelam.
Deasupra presaram nuca prajita si maruntita. Apasam usor cu palmele sa intre putin nuca in glazura.
Dam la frigider aprox o ora inainte se servire.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu