Faceți căutări pe acest blog

make-money-468x60

duminică, 20 octombrie 2013

Salata cu pui, avocado si caju


Dupa toate bunatatile de sarbatori era nevoie si de o salata. O salata cu pui (fiindca vrem sa fie si consistenta) pregatit pe grill ca sa eliminam grasimile, avocado (renumit pt proprietatile lui), nuci caju, ardei, rucola etc.

Este ideala pentru detoxifierea organismului (asta daca ati servit multe dulciuri si produse grase in perioada sarbatorilor) si in acelasi timp este delicioasa si nu trebuie sa ne lipseasca, spre exemplu la cina, masa cea mai usoara a zilei.

Cu avocado (adica cu gustul lui) nu m-am imprietenit inca foarte bine, dar intr-o combinatie ca aceasta salata e foarte bun.

Am folosit (pt 2 portii):
  • 2 maini de mix de salata (al meu a avut vreo 3 tipuri de salata, rucola, morcovi si sfecla rosie), 1 piept de pui pregatit pe grill (sau la aburi - dar e mai buun pe grill), 1 mana de nuci caju sarate, 1 ardei rosu, 1 avocado, 1 lamaie, sare, piper, ulei de masline cu busuioc.
Am spalat mixul pt salata intr-o strecuratoare si l-am lasat la scurs.

Pieptul de pui pregatit pe grill l-am taiat bucati.

Am decojit si taiat fructul de avocado. Am taiat si ardeiul rosu.

Am amestecat intr-un bol toate ingredientele, am adaugat si nucile caju, sucul de la 1 lamaie, 2-3 lingurite ulei de masline cu busuioc, putina sare si piper. 

Daca nucile caju sunt nesarate, adaugati putin mai multa sare, in orice caz, dupa gust.

Am amestecat si am am servit cu paine coapta.

Este foarte buna si consistenta (cel putin noi ne-am saturat fara probleme, dar daca sunteti gurmanzi mariti portiile).

Avocado nu e chiar cel mai gustos fruct, dar in combinatii de salate sau alte preparate e foarte bun, dar mai ales sanatos.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu