Faceți căutări pe acest blog

make-money-468x60

miercuri, 9 octombrie 2013

Salam de biscuiti

Salam de biscuiti

IMG_8846
IMG_8828
IMG_8829

Daca ati sti de cand nu am mai mancat un salam de biscuiti! cred ca au trecut secole! l-am facut dupa sute de cautari pe internet, unde am gasit fel si fel de retete care mai de care mai gustoase, cu rahat sau cu stafide, cu margarina sau sirop…eu l-am ales pe acesta, care mi s-a parut perfect ca si compozitie. Eu i-am adaugat stafide si caise confiate dar nu-i musai!!! Merge si fara, dar nuca nu trebuie sa lipseasca, si neaparat prajita putin!
Este un deliciu, nici mie nu mi-a venit sa cred cat de bun a iesit!
Ingrediente:
250 gr biscuiti simpli
80 gr nuca tocata mare
200 gr caise confiate
100 gr stafide
250 gr zahar
100 gr unt
120 ml lapte
2 linguri cacao
esenta de vanilie/rom
nuca de cocos (pentru ornat)
Mod de preparare:
  1. Amestecam laptele cu zaharul si cacaoa si le punem pe foc sa se incalzeasca si sa se topeasca zaharul.Cand s-au infierbantat punem si untul in craticioara si amestecam continuu apoi luam de pe foc si lasam sa se raceasca. Adaugam si vanilia cand s-a racit.
  2. Faramam biscuitii cu mana sau cu un facalet.
  3. Prajim putin nuca intr-o tigaie teflonata si apoi o frecam putin in palme ca sa se scuture de cojite.
  4. Punem biscuitii, nuca, stafidele si caisele confiate (pe care le-am taiat) intr-un bol si turnam siropul de lapte si cacao peste acestea amestecand pana cand se leaga.  S-ar putea sa nu fie nevoie de tot siropul.
  5. Pe o folie de plastic presaram zahar pudra si punem jumatate din compozitie, ruland dintr-o parte si din alta ca sa scoatem aerul din salam. Dupa ce l-am uniformizat, legam salamul la capete cu sfoara si dam la frigider pana se incheaga (cca 2 ore).
  6. Procedam la fel si cu cealalata jumatate de compozitie.
IMG_8746
Se taie felii si se tavaleste prin nuca de cocos si se papa cu mare pofta! .. ca de obicei :-)
IMG_8823
IMG_8830IMG_8863
IMG_8768

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu