Faceți căutări pe acest blog

make-money-468x60

miercuri, 9 octombrie 2013

Cake with mascarpone mousse and white chocolate

Cake with mascarpone mousse and white chocolate

IMG_9390IMG_9371Prajiturica asta este putin spus senzationala! Crema este foarte racoritoare, pufoasa, perfecta pentru orice tip de tort, am sa o folosesc in cat mai multe feluri! Multumesc Mihaelei Simiuc pentru minunatiile de retete cu care ma inspira!
Ingrediente: tava de 26cm/32cm
Blat:

6 oua
6 linguri zahar (180 gr)
3 linguri ulei
6 linguri faina
1/2 lingurita praf de copt
coaja de portocala
zahar vanilat
Crema:
475 gr mascarpone
300 ml frisca lichida
10 gr gelatina
200 gr ciocolata alba
Ornat:
fulgi de cocos
Mod de preparare:
Blat: Preincalzim cuptorul la 180ºC.
  • Separam albusurile de galbenusuri.
  • Intr-un bol mai inalt batem albusurile spuma  apoi adaugam zaharul vanilat si zaharul, lingura cu lingura, mixand bine dupa fiecare aditie.
  • Adaugam si galbenusurile, pe rand, apoi uleiul si coaja de portocala si cand sunt bine incorporate, adaugam faina si praful de copt mixand cu un tel de jos in sus.
  • Tapetam o tava cu foaie de copt si turnam aluatul pe care il nivelam foarte bine cu o spatula.
  • Il coacem aproximativ 15 minute.
  • Cand este gata il rasturnam pe un gratar sa se raceasca apoi il punem inapoi in tava in care l-am copt.
Crema:
  • Punem gelatina la hidratat in apa rece (cat sa o acopere cu 2 degete) cca 10 min si cand a inghitit toata apa, o dizolvam pe bain marie.
  • Intr-o craticioara de inox, punem frisca lichida si o infierbantam la foc mic. Cand este fierbinte (nu trebuie sa fiarba), adaugam ciocolata alba rupta bucati si lasam sa se odihneasca un minut, apoi, cu ajutorul unei linguri, mestecam bine ciocolata pana cand se omogenizeaza cu frisca.
  • O lasam sa se raceasca si cand a ajuns la o temperatura suportabila la deget, adaugam gelatina si amestecam pana se dizolva complet.
  • Intr-un vas mixam mascarponele pana devine cremos apoi adaugam mixul de frisca cu ciocolata si amestecam pana devine o crema omogena.
Intindem crema peste pandispan si nivelam cat putem de bine, apoi presaram fulgi de cocos deasupra si bagam prajitura la frigider cel putin 4 ore ca sa se inchege bine crema.
Eu aici gasesc un mascarpone mai moale, in Romania, din cate stiu eu, mascarponele este de mai buna calitate, are o consistenta untoasa, foarte fina, si este tare. Cel care il folosesc eu aici este moale, de aceea am lasat la frigider mai multe ore.
Se taie patratele si se serveste!
Este prajitura perfecta! pentru ca este usoara, nu este foarte dulce, racoroasa si parfumata (cocosul ii da un gust deosebit). Daca nu va place foarte mult cocosul, puteti pudra prajiturica cu cacao sau carlionti de ciocolata.
Pofta buna!
IMG_9369IMG_9377

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu