Faceți căutări pe acest blog

make-money-468x60

sâmbătă, 19 octombrie 2013

Prajitura Greta Garbo

Prajitura Greta Garbo

Am pregatit o prajitura minunata din cartea de bucate a Silviei Jurcovan,o achizitie recenta dar extrem de utila si interesanta!:)





Ingrediente:

1/2 kg de faina
200 g unt
2 oua intregi
250 g smanatana groasa
100 g zahar pudra
25 g drojdie proaspata
un varf de cutit de sare
coaja rasa de lamaie

Umplutura:

500 g marmelada fina (eu am pus gem de caise)
400 g nuci macinate
200 g zahar

Decor:

100 g de ciocolata cu lapte
o lingura de smanatana lichida sau frisca lichida
o lingurita de unt

Mod de preparare:

Am frecat drojdia cu zaharul pana s-a lichefiat.Am adaugat untul la temperatura camerei,cele doua oua,pe rand, si amestec bine cu mixerul.S-a turnat si smantana,coaja de lamaie si faina.Am amestecat putin mai usor si apoi am lasat aluatul la crescut cam 40 de minute.
Aluatul pufos l-am impartit in 4 parti egale si am intins 4 foi cu grosimea de o jumatate de cm, pe hartie de copt.
Tava mea are o lungime de 40 cm si o latime de 28 cm.
Fiecare foaie se intinde pe hartie de copt de aceeasi marime cu tava.Procedand asa,foaia se poate transporta usor in tava fara sa-si piarda forma.Se dezlipeste foaia de pe hartie dupa ce se asaza in tava.Se intinde destul de usor.
Nuca se amesteca cu zaharul vanilat si zaharul tos.Impartim in 3 parti egale.
Am uns tava cu unt si am inceput sa montez prajitura punand o prima foaie peste care am intins o parte din gem ,am presarat din amestecul de nuca cu zahar si am continuat cu cealalta foaie,si tot asa pana la ultima care ramane curata.
Lasam tava cu prajitura la cald timp de 30 de minute sa dospeasca si apoi o dam la cuptor preincalzit timp de o ora la foc potrivit.

Glazura lucioasa se toarna peste prajitura rece si se pregateste la cuptorul cu microunde punandu-se toate ingredientele intr-un castronel si amestecand in ea, din 30 de secunde in 30 de secunde ,pana cand s-a format un sos gros.
Portionam si servim.

DELICIOASA SI FRAGEDA!:)

Pofta buna.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu