Painici pufoase
La 2-3 zile fac paine si fac asta pentru ca nu am gasit pana acum o paine in comert care sa "bata"
gustul painii de casa. In plus cea din comert... (stiti si voi probabil) are adititvi nesanatosi in compozitie. Daca nu ati facut paine pana acum, cred ca e momentul sa va apucati pentru ca nu e greu deloc, iar rezultatul e incomparabil.Ingrediente:
Aluat
- 1 kg faina
- 525 ml lapte
- 200 ml apa
- 20 g drojdie proaspata
- 1 lgt zahar
- 1 lgt sare
- 2 lg ulei de palmier
Pentru uns
- un galbenus amestecat cu 3 lg de lapte
- susan
Cum procedam:
1. Intr-un vas preparam maiaua amestecand laptele caldut impreuna cu apa calduta, drojdia, zaharul si 3 lg faina amestecand bine. Acoperim vasul cu un prosop si lasam la crescut 15-20 min.
2. Amestecam faina ramasa cu sarea, maiaua si uleiul, apoi framantam bine 10 min. Daca este cazul mai adaugam 2-3 lg de faina in timplul framantatului.
3. Punem aluatul la dospit intr-un loc cald, lipsit de curenti, acoperit cu un prosop timp de 1h- 1h 30min.
4. Preincalzim cuptorul la 190°C.
5. Dupa ce a dospit impartim aluatul in doua. Formam cate un cilindru din aluat si taiem in bucati egale din care vom modela niste bile. Le punem in tava tapetata cu hartie de copt si le mai lasam 10 min la dospit.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu