Creme a la Creme
Fara prea multe de scris despre ea...gustul face diferenta !
Cremoasa, gustoasa si fina. Am si trecut-o pe lista preferatelor.
Blat : 6 oua
6 linguri zahar
1 plic Creme Ole ciocolata
Crema : 250 ml. frisca
150 ml. lapte
1 plic Creme Ole vanilie
Glazura : 100 gr. ciocolata
50 ml. frisca
50 gr. unt
putina cioco alba pt. model
Preparare :
Blat :
Separam alburile de galbenusuri si se bat spuma cu zaharul, dupa care se adauga cate un galbenus amestecand bine. Apoi se adauga pudra Creme Ole de ciocolata si se omogenizeaza bine.
Se toarna aluatul intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se da la cuptor pentru 20-25 min. la foc potrivit.
Se spune (si se adevereste) ca blatul prajiturii este gata atunci cand apesi cu degetul pe el si adanditura dispare imediat.
Crema :
Cat timp blatul este in cuptor, se pregateste crema.
Se pun intr-un castron frisca, laptele, pudra Creme Ole de vanilie si se mixeaza 1 min. timp in care crema prinde consistenta si se intareste bine.
La final, cand blatul este scos si racit, se intinde uniform crema peste el si se pune la frigider.
Glazura :
Se pune intr-un ibric ciocolata rupta bucati mici, frisca si untul si se tine pe foc pana cioco se topeste.
Se lasa glazura la racit iar cand aceasta a juns la temp. camerei se toarna peste prajitura.
Se da la rece pana ce glazura se intareste.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu