Chec cu visine
- pentru o tava de chec -
Ingresiente :
3 oua
100 ml ulei
200 gr faina
200 gr zahar
1 pliculet zahar vanilat
1 pliculet praf de copt
coaja de la 1/2 lamaie
o mana de visine (congelate in situatia de fata)
Preparare :
Se separa albusurile de galbenusuri.
Galbenusurile se amesteca cu uleiul turnat cate putin (ca la maioneza), apoi se adauga praful de copt stins in zeama de lamaie.
Albusurile se bat spuma cu zaharul si zaharul vanilat, apoi se pun in compozitia de galbenusuri, se adauga coaja de lamaie data pe razatoarea mica si la final se toarna faina "in ploaie".
Compozitia se pune in tava pentru chec tapetata cu hartie de copt, se presara visinele date cu putin zahar pudra si se da la cuptorul preincalzit pentru 30 min.
Se face testul cu scobitoarea pentru a ne asigura ca este copt.
Se scoate de la cuptor si se unge cu zahar si sirop. Pentru acesta am pastrat siropul lasat de la visinele congelate, l-am amestecat cu putin zahar si am pus peste chec cand acesta s-a racit.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu